Niet naar Parijs, wel naar Sydney

TREVISO -

Jan Ullrich gaat op donderdag 21 oktober niet naar Parijs. Daar wordt dan de Tour 2000 voorgesteld, maar Jan had voordien zijn vakantie al vastgelegd en komt niet terug op die plannen.

A.P.

BR>Dat vinden vooral de bestuurders van de stad Freiburg, dichtbij Merdingen waar Ullrich woont, een spijtige beslissing. De Tour 2000 krijgt in die stad in het Zwarte Woud een aankomst en daarvoor wil men Ulrich uitspelen als talisman.

Waar Ullrich wél naartoe wil: de Olympische Spelen van Sydney.

"Ik groeide op in de DDR en daar waren de Spelen de belangrijkste sportmanifestatie ter wereld. Dat vergeet ik niet, ooit wil ik er zelf aan deelnemen. In Sydney dus.

Als aanloop geen combinatie Giro én Tour, wel Tour én Vuelta."

De winter van Jan

TREVISO -

Jan Ullrich rijdt na het WK nog drie wegwedstrijden. Woensdag 13 oktober Milaan - Turijn, één dag later de Ronde van Piemonte en op zaterdag 16 oktober de Ronde van Lombardije. Een wereldbekerklassieker die hij ooit wil winnen, liefst dit jaar.

Wat daarna komt? Rudy Pevenage: "Eerst vakantie met zijn vriendin Gabi. Dan einde november op uitnodiging van Adidas met de ploegmaats een week naar de gletsjer van Sölden. In december herbegint hij op de fiets. In Californië of op Lanzarote. Daarna komt een trainingskamp op Mallorca, plus de Spaanse februarikoersen. Nadien misschien een ronde in Zuid-Afrika. En vanaf maart het

normale

programma, met alle WB-klassiekers die hij aankan. Daarna een pauze en vervolgens de aanloop naar de Tour die in 2000 zijn absoluut hoogtepunt wordt. Die wil hij weer winnen. In september volgen dan de Olympische Spelen, een jeugddroom."

Nu in het nieuws