"Amai, bijna 48 per uur"

Belgische realiteit

A.P.

BR>

TREVISO -

Op één tiende plaats van Leif Hoste na, kwam België nooit voor in de top-15 van een WK tijdrijden voor juniores. In Treviso lukte het bijna tweemaal. Het beste bewijs dat het werk van de BWB met de jongeren langzaam maar zeer zeker begint te lonen.

Wouter Van Mechelen

had een plaats bij de beste vijftien voorspeld. Dat leek overmoedig, maar de guitige Brasschatenaar werd schitterend twaalfde op 65 deelnemers. Nadat hij zijn start totaal miste en bij kilometer 8,6 pas als 28ste voorbijkwam.

"Kort nadien werd ik bijgehaald door een Rus (Kaioumov die later tweede werd, nvdr) en ik heb me meteen in zijn spoor gezet. Het kostte aanvankelijk veel moeite om hem te volgen, maar ik reed ineens wel tien seconden sneller per kilometer. Hij was echt een ideaal mikpunt, zo'n twintig meter voor mij.

Amai, bijna 48 per uur gereden. Tot nu was ik vooral een sprinter, maar tijdrijden kan ik dus ook."

"Daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven", aldus José De Cauwer. "Op voorwaarde dat hij ervoor wil werken en trainen. Leren hoe je naar een ingebeeld mikpunt moet fietsen. Wouter heeft de nijdigheid van de sprinters, kerels die meteen reageren als iemand in hun buurt komt. Dat moet hij ook krijgen wanneer hij alleen onderweg is. Maar deze prestatie bewijst dat het de moeite waard is om eraan te werken."

Stefan Wijnands

uit Zutendaal werd achttiende, twaalf plaatsen beter dan vorig jaar. "De plaats had iets beter gemoeten, over mijn tijd en gemiddelde snelheid moet ik echter zeer tevreden zijn. Dit kon ik een jaar geleden niet. De trainingsarbeid heeft geloond."

Nu in het nieuws