Verbrugghe zoals in de Tour?

Belgische realiteit

A.P.

BR>

TREVISO -

"Met de conditie van de Ronde van Frankrijk, waar ik zesde en vijfde was in tijdritten, maak ik hier een kans op het podium. Maar ik heb geen idee waar ik momenteel conditioneel sta. Ik voel me goed, maar daar koop ik niks voor."

Rik Verbrugghe

(23.07.1973) is vandaag de Belgische spits in het WK tijdrijden voor profs. Een klein mirakel, want na vijf dagen moest de Waals-Brabander als een uitgewrongen schotelvod uit de Vuelta stappen.

"Ik kon gewoon niet meer verder. Ook dit jaar was mijn programma veel te zwaar, een eeuwig discussiepunt met Jean-Luc Vandenbroucke. Maar hij is de baas. Na mijn opgave dacht ik echt dat ik het WK kon vergeten. Tien dagen later begon ik opnieuw te trainen en liep alles snel weer vlot. Ik trainde voluit, reed een aantal kleine koersjes en ging me almaar beter voelen. Als ik nu ook nog wist waar ik sta in vergelijking met de tegenstanders."

Bert Roesems

(14.10.1972) weet dat evenmin. "Ik vind het parcours zeer geschikt voor wat ik kan, maar ben wat gefrustreerd omdat ik de Landenprijs niet mocht rijden. Daardoor heb ik geen enkel referentiepunt. Voor mij kwam dit WK bij toeval uit de lucht vallen, nadat Marc Streel uit competitie werd gezet. Ik heb dit seizoen al drie kleinere tijdritten gewonnen plus de Ronde van de Somme. Woensdag wil ik bij de beste vijftien eindigen."

Nu in het nieuws