"Zoals Vandenbroucke nu rijdt, zijn er weinig afspraken nodig"

ANTWERPEN -

Het leven gaat zijn gewone gangetje voor de twaalf WK-geselecteerden. Museeuw, Peeters, Vandenbroucke en Tchmil leggen er in Italië trainingsgewijs de pees op; Van Petegem, Van Bondt, Bruylandts, Wauters, Aerts, Van de Wouwer, Farazijn en Mattan

doen het

in Vlaanderen, tussen de buien door. Pas morgen ziet het dozijn vlaggendragers mekaar in het hotel van de Belgische ploeg in de buurt van Verona in de ogen.

G.V.

BR>Johan Museeuw is ondertussen de eerste Belgische favoriet die al voluit in de kaarten laat kijken. De Gistelnaar omschrijft de actuele conditie van Frank Vandenbroucke als

supergoed

, schuift de Waal samen met Boogerd naar voor als topfavoriet en zegt niet te zullen aarzelen om in dienst van de beste te zullen rijden. "Met dit onderscheid: als ik zelf kan winnen, grijp ik mijn kans. Maar zoals Frank nu rijdt, hoeven er weinig afspraken te worden gemaakt. In het verleden bewees ik vaak genoeg dat ik probleemloos in dienst van iemand anders kan rijden."

Museeuw flirt in hetzelfde interview in

Humo

lacherig met het idee om als wereldkampioen af te haken. "Kan best, ja. Dus, ik kan beter zondag niet winnen of ik moet stoppen. En ik doe het nog zo graag. Weet je wat ik doe? Ik zal Frank Vandenbroucke laten winnen."

Nu in het nieuws