"Westerlo groeide te snel"

GEEL -

"Als we dit seizoen zonder kleerscheuren doorkomen, kunnen we zeggen dat Westerlo een vaste waarde in eerste klasse is." René Gijbels meent wat hij zegt. "Weet je wat het probleem van Westerlo is? We groeiden te snel. Toen we in tweede klasse speelden, leidden we jongeren op die goed genoeg waren voor bevordering. Nu pas kunnen we echt werk van onze jeugdwerking maken.

L.D.R.

BR>Door Erwin Vandenbergh als jeugdcoördinator aan te stellen, maakten we duidelijk dat ook wij de noodzaak om eigen jeugd op te leiden beseffen. Mijn zoon Dirk doet op dat vlak trouwens ook uitstekend werk. Dirk kent bijna iedere speler in België, van eersteklasser, tot provincialer, van duiveltje tot senior.

De jeugd bepaalt wat er in de wereld gebeurt. Zo is dat. We willen in de toekomst eigen jongeren in het eerste elftal droppen. Misschien wordt de zoon van Erwin Vandenbergh wel de eerste. Hij is zestien, speelt al bij de invallers. Een kopie van zijn vader, echt, net dezelfde voetballer, net dezelfde goaltjesdief.

Ondertussen koesteren we onzze oudere spelers. Iemand als Rudy Janssens is van goudwaarde. Net als Thans is Janssens straks einde contract. Beide spelers zijn nog te goed om te stoppen. Na nieuwjaar doen we hen zeker een voorstel voor een verlenging van hun contract met minstens één seizoen."

Nu in het nieuws