"Ik zou niet kunnen leven zoals Frank"

MADRID -

Oscar Camenzind viel alleen tijdens de laatste dagen op in de Ronde van Spanje. "Ik heb me een beetje weggestopt. Dat was normaal. Ik was al blij te kunnen meedoen. Want na mijn val in Zürich zag het er niet te best uit. Ik had twee gebroken ribben, ik zag af als de beesten, moest tien dagen rusten, maar net op tijd was de pijn bijna weg."

N.T.

BR>In de Vuelta zag hij toch sterretjes. "De eerste drie dagen twijfelde ik of ik de finish wel zou halen. Ik fietste tegen mijn limiet. Maar dan begon het stilaan te beteren. Nu ben ik zeker dat ik zondag een rol kan spelen. Winnen zal moeilijk zijn, maar binnen de eerste vijf eindigen, dat moet kunnen."

Camenzind tipt voor zondag op Frank Vandenbroucke.

"Een vreemde kerel. Als ik hoor dat hij een dochtertje van acht maanden in de steek laat, dat doe je toch niet. Ik zou zo niet kunnen leven. Frank is een speciale, maar om als renner de top te halen, moet dat zo. In de Vuelta ging hij een keer stappen tot 4 uur 's morgens maar de volgende dag kregen we allemaal rond onze oren. Dat kan in Verona ook gebeuren. Mij schrikt het niet af. Ik behoud mijn tactiek."

Nu in het nieuws