C01 S08 Profliga

LOMMEL -

Directeur Philips van de Profliga kraaide gisteren te vlug victorie toen hij sprak over een doorbraak in het door de

Commissie Imago

uitgedokterde licentiesysteem. Enkele kleinere clubs zien die voorwaarden absoluut niet zitten. Daarom worden de zogeheten kleintjes (zonder Anderlecht, Brugge, Standard en Racing Genk) zaterdag opnieuw in Brussel uitgenodigd om hun standpunten te vergelijken en om tegen bepaalde zaken in het verweer te gaan.

P.D./W.Vo.

BR>Lommel-voorzitter Dirk Vanden Boer: "Het gaat hier echt niet om een inderhaast ingelaste vergadering. Wij gaan absoluut niet akkoord met de manier waarop die voorwaarden naar buiten zijn gebracht en dus ook voor waarheid aangenomen worden. Het is volstrekt onmogelijk om op één dag te beslissen over wat we gerust de

levensessentie

in het bestaan van vele clubs mogen noemen.

Zo gaat Lommel alvast niet akkoord met de plannen van de Profliga qua stadioninfrastructuur. Wij kunnen tegen 1 juli 2005 nooit 10.000 zitplaatsen bekostigen, tenzij er een vorm van subsidiëring komt. Het is aan de Profliga om een solidariteitsactie uit te dokteren of andere, haalbare oplossingen aan te reiken."

Beveren liet eveneens twijfels blijken rond bepaalde punten. Westerlo en Geel daarentegen vonden geen redenen om zich tegen de voorstellen te verzetten.

Nu in het nieuws