Vijf Engelsen missen training

LONDEN -

Vijf belangrijke Engelse internationals ontbraken dinsdag op de eerste training van de nationale ploeg met het oog op de oefeninterland tegen Belgie. Aanvoerder Alan Shearer (Newcastle) en verdediger Martin Keown (Arsenal) kampen met een pijnlijke enkel, Tony Adams sukkelt met de achillespees. Paul Scholes en David Beckham, de middenvelders van Manchester United, bleven uit voorzorg aan de kant met respectievelijk een voet- en een hamstringblessure.

B.O.

BR>

Rust voor Cvijan Milosevic

WESTERLO -

Geen Cvijan Milosevic gisteren op de training bij Westerlo. De middenvelder sukkelt met een contractuur aan de bil en moet rusten. Rudy Janssens en Benoît Thans hernamen gisteren de training. Trainer Jan Ceulemans ontkurkte na de training enkele flessen champagne om de zege tegen Club Brugge te vieren.

Geel hoopt op twee Hongaren

GEEL -

Niettegenstaande de nood aan versterking groot is, hakte Verbroedering Geel ook gisteren geen knopen door. Voorzitter Vic Keersmaekers onderhandelde wel met de manager van een tweetal Hongaren die nadrukkelijk worden gevolgd. "We laten Jonas Matuys vallen, maar praten verder over een Hongaarse kopbalsterke spits en een polyvalente verdediger", zegt Keersmakers. "Een van hen komt deze week wellicht nog testen. Er is ook een verdedigend middenvelder in beeld als de transfer van Marc Emmers of Patrick Asselman niet doorgaat. We blijven met beide spelers onderhandelen."

Maar liefst vijf spelers werden gisteren op de hoogste gebracht dat ze mogen uitkijken naar een andere club. Onder de vijf Ljubisa Nikolic. De andere spelers maken deel uit van de B-kern. Ook een 19-jarige tester van Feyenoord en de Braziliaan Leandro vielen te licht uit en werden gisteren doorgestuurd.

Aalst-spelers willen hun geld

AALST -

De spelers van Aalst zijn naar het bestuur gestapt met de eis dringend hun pensioengelden over te maken. Het bestuur krijgt van de spelersgroep nog drie weken respijt om de achterstallen te vereffenen. Gebeurt dit niet dan zullen de spelers overgaan tot acties. De adepten van Aalst beweren dat zij hun beloften niet kunnen nakomen zijn omdat zij nog altijd wachten op het transfergeld dat Nice aan Aalst moet betalen voor de overgang van Sarli.

Huysegems: bloeduitstorting

LIER -

Man in vorm Stein Huysegems moet afzeggen voor de interland met de -18-jarigen en is bovendien ook twijfelachtig voor de thuismatch tegen Standard op 13 oktober. Huysegems liet gisteren een echografie nemen, waarop een bloeduitstorting werd vastgesteld aan de mediale band van de linkerknie. Het Lierse talent beperkt zich deze week alvast tot verzorging. Ook Laeremans (achillespees) en Deman (adductoren) sukkelen met kleine kwaaltjes. Walter Meeuws wil vrijdag nog een doorgedreven training doorvoeren, maar houdt het de rest van de week rustig.

Staelens moet een week rusten

BRUSSEL -

Lorenzo Staelens moet de hele week rusten. De echografie wees op een verrekking van de bilspier, zo meldde Anderlecht dinsdag. Lorenzo Staelens kwam zondag enigszins verrassend aan de aftrap tegen GBA maar bleef na de rust aan de kant. Enzo Scifo moet donderdag 7 oktober bij de dokter op controle met het oog op zijn terugkeer in de reserve-ploeg. Alin Stoica kan volgende week de individuele training hervatten. Ook Mike Verstraeten, die een inspuiting kreeg in de enkel, en Oliver Doll krijgen een individuele training. Oleg Iachtchouck traint opnieuw met de groep.

Bond verkocht maar 145 tickets

BRUSSEL -

De Belgische bond heeft slechts 145 tickets aan de man kunnen brengen voor Engeland - België. "Met sponsors en bondsmensen bij zullen de Belgen met 300 zijn", aldus secretaris-generaal Jan Peeters. "Wie zonder ticket naar Engeland trekt, geraakt er wel in. Het is geen risicomatch." De bond heeft één troost. Voor de wedstrijden tegen Nederland en Marokko waren er voor Engeland - België maar vijf tickets de deur uit.

Bernd Thijs opgeroepen

BRUSSEL -

Bernd Thijs (Standard Luik) is opgeroepen om de nationale beloftenkern te versterken na het forfait van Tim De Keyser (SK Lierse), zelf de vervanger van verdediger Jimmy Smet van SK Beveren.Dat maakte de KBVB dinsdag bekend.

Nu in het nieuws