neven

f Atletiek

BR>

De Amerikaanse hardloper Michael Johnson

heeft aangekondigd dat hij na de Goodwill Games in 2001 een einde aan zijn carrière zal maken. De 32-jarige negenvoudige wereldkampioen zal fungeren als "ambassadeur" op de zesde Goodwill Games, die van 29 augustus tot 9 september 2001 in Brisbane worden gehouden.

f Judo

De Fransman David Douillet

, meervoudig wereldkampioen en olympisch kampioen bij de zwaargewichten, laat noodgedwongen verstek gaan voor het WK in Birmingham (7-10 oktober). Douillet sukkelt reeds twee weken met rugklachten. De 30-jarige atleet, die op het EK in Bratislava zijn eerste nederlaag sinds 1993 leed, zou in Engeland geschiedenis hebben geschreven met het behalen van een vijfde wereldkroon.

f Motorsport

Tuur Coen

is door de beheerraad van de VMBB verkozen tot voorzitter. Coen wordt daardoor de eerste voorzitter sedert het bestaan van de Vlaamse motorsportzuil. Freddy Chalmet wordt schatbewaarder, Etienne Lenaerts ondervoorzitter en Patrick Rietjens algemeen secretaris. Allen werden verkozen voor vier jaar en de VMBB is vanaf vandaag/dinsdag operatief.

f Snooker

Jurgen Vandenbossche, Theo Ruyters en Serge Das

hebben zich geplaatst voor de 1/8e finales op het WK-snooker onder 21 jaar. In deze volgende fase wachten drie zware tegenstrevers: de Ier T.J. Dowling, de Engelsman Adam Davies en de Noord-Ier Sean O'Neil.

Nu in het nieuws