Wouters verpulvert persoonlijk record

Atletiek

L.C.A.

BR>Einde seizoensstemming op de kampersmeeting zondagnamiddag in Turnhout. Daarenboven was het vrij koude weer ook niet bepaald bevorderlijk voor de geleverde prestaties. Desondanks waren aardig wat atleten komen opdagen en grepen verschillende onder hen de gelegenheid aan om alsnog een stevige prestatie neer te zetten.

Dit laatste gold zeer zeker voor Annelies Wouters. Deze ACHL-kadet, die vorige maand in Oordegem Belgisch kampioene hamerslingeren werd en daarbij haar persoonlijk record verpulverde, deed in Turnhout nogmaals beter. Bij haar beste poging kwam de hamer neer na 39m05, meer dan één meter verder dan op de Belgische kampioenschappen.

Nog bij het hamerslingeren, maar dan bij de scholieren meisjes, kwam de Nederlandse Maaike Schetters erg sterk voor de dag. Deze atlete uit Eindhoven, dit seizoen nog vijfde op de Nederlandse juniorskampioenchappen, verbeterde met 38m37 gevoelig haar persoonlijk record.

Ook een nieuwe beste jaarprestatie bij de seniores. Thuisatlete Hilde Mariën stond met 41m61 tiende gerangschikt op de Belgische ranglijsten. Zondag kwam ze uit op 41m87. Bij de mannen stond er geen maat op het meesterschap van Wim Guldentops. De BRABO-atleet liet 53m58 optekenen, ruim tien meter verder dan Lierenaar Steven Wyns.

Recordpoging

Het scheelde niet veel of er was in Turnhout een Belgisch record gebroken, meer bepaald bij het polsstokspringen kadetten meisjes. Belgisch kampioene Eveline Strackx (SACN), dit seizoen al verscheidene keren over 3m20, haalde opnieuw probleemloos die hoogte. De lat werd daarop gelegd op 3m28, één centimeter beter dan het Belgisch record. Bij de derde poging scheelde het echt weinig.

"En nog geef ik het niet op. Deze maand neem ik nog deel aan een wedstrijd in Wallonië. Het valt echter af te wachten hoe de weersomstandigheden zullen zijn", aldus Strackx.

Mooie wedstrijd om volgen was zeker het speerwerpen scholieren met Bart Gezelle, Kristof Beyens (ACHL) en Guy Van Hove (AVOS). Het was uiteindelijk Gezelle die het haalde met 46m55, voor Beyens, 45m70, en Van Hove, 45m67. Kadet Kristof Quirijnen (TUAC) stootte de kogel 13m10 ver, welgeteld één centimeter te kort om een plaatsje te bekomen in de Belgische toptien.

Zijn club- en leeftijdsgenoot Kurt Van den Eynden bracht zijn beste prestatie hinkstapspringen naar 11m41, wat hem wel enkele plaatsen winst opleverde in de toptien.

Nu in het nieuws