Panters lost rol in slotfase

Print
Basketbal
BR>BAASRODE - Geen tweede thuiszege voor Panters. Het had de verdienste om het ongeslagen Mariembourg tot in de slotfase te bedreigen. Verdedigend liep het gesmeerd bij de thuisploeg. De bezoekers, met een gemiddelde van 90 punten per match, werden beperkt tot 65 punten. Baasrode had veruit de beste start en liep ui tot 19-9.
In het zicht van de rust kende Panters een verzwakking en stond de leiding af (24-25). In de tweede helft bleef Baasrode een potentiële winnaar tot 47-47. Een mindere periode in de slotfase deed Baasrode de das om (58-65). Op uitzondering van De Witte, miste Baasrode aanvalskracht op de vleugels. Punten: Van Vooren 12, Bauwens 3, Hecquet 4, De Witte 21, De Grauw 6, De Keersmaecker 10, Van Buggenhout 2.
De regiovertegenwoordigers in eerste provincviale bleven dit weekend op nul steken. Dendermonde verloor de laatste seconde in eigen huis tegen Haantjes. Aan de rust stonden de bezoekers 33-37 voor. In een spannende tweede helft kon de thuisploeg het niet afmaken. Ex-Dendermondespeler De Wandel was voor Haantjers de topscorer en Robeyst maakte het af (75-76). Punten: David Vercauteren 9, De Loose 10, Van Kerschaver 20, De Smet 19, Chris Vercauteren 4, Goedgezelschap 9, Van Hecke 4.
Waasland, had in de eerste helft moeite om in Zottegem, de lokale shotters F. De Cock (29 punten) en Van de Keere (16) af te stoppen. Rust 37-30. In de tweede helft speelden de bezoekers in zone en konden een deel van de veertien punten achterstand ophalen (66-62). Punten: Polfliet 14, Van Rijckelen 1, Ulichnowski 12, Van de Vijver 3, Noens 11, Dresselaers 11, Van Boven 10.
Een negatieve noot kwam uit Grembergen. De match tegen Assenede werd na zestien minuten bij 26-21 stilgelegd. Twee spelers gingen in de clinch en het eindigde in een algemene vechtpartij. Het scheidsrechtersduo Verdonck-L'Artou stopte de heibel met een collectieve uitsluiting voor beide ploegen. Werk aan de winkel voor de provinciale tuchtraad dus.

.

Nu in het nieuws