Pardaf-vrouwen bekeren verder

Print
Volleybal
BR>KRUIBEKE - Alleen bekerbedrijvigheid in de hogere reeksen. Vermits noch Kemzeke, noch Zele of Nivoc zich dooorheen de voorronden konden wringen, bleef de activiteit van de streekploegen enigszins beperkt.
Zaterdagavond ging alle aandacht derhalve uit naar de vrouwen van Pardaf Kruibeke die in eigen huis Zuun mochten bekampen. Ondanks het feit dat Zuun geen hoogvlieger is in tweede B (de reeks met onder meer Temse en Berlare) beet Pardaf ook nu in de eerste set in het zand.
Vanaf de tweede set concentreerden de Pardaf-vrouwen zich beter en mede dankzij het falen van Zuun behaalde Pardaf twee setzeges op rij. Dat Pardaf fysiek nog niet op punt staat, kwam opnieuw tot uiting in de vierde set waarin Zuun op karakter een tiebreak afdwong. Hierin nam Pardaf ogenblikkelijk voorsprong (8-4) maar knoeiwerk achterin en een falende aanval brachten Zuun opnieuw in de match (12-12). In een spannende slotfase trok Pardaf alsnog het laken naar zich toe.
In eerste provinciale nam Haasdonk op bezoek bij VV Temse een furieuze start maar vatte de klus in de tweede set iets te licht op. In de derde en de vierde set keek Temse telkens vrij vlug tegen een grote achterstand aan. Conincx en Co vochten echter terug waardoor Haasdonk uiteindelijk het gaspedaal opnieuw iets dieper moest indrukken om de buit binnen te halen (1-15, 15-6, 11-15, 9-15).
Alhoewel Sigivok uiteindelijk met 3-0 won hadden de manschappen van Yves Paulus het niet onder de markt tegen het nog steeds zegeloze Eeklo. Eeklo pakte uit met snel en gevarieerd spel en hield Sigivok op afstand met een zware servicedruk. Pas naarmate de wedstrijd vorderde en Yves Paulus zijn bank aansprak, vond de thuisploeg de sleutel naar de overwinning (15-12, 15-11, 15-11).
In de topper bij de vrouwen tussen Sigivok en Belsele pakte de thuisploeg opnieuw sterk uit. Belsele kwam omzeggens niet in het stuk voor en scoorde amper veertien punten (15-5, 15-3, 15-6).

.

Nu in het nieuws