Wesley Van der Linden enige Oost-Vlaamse winnaar

Veldrijden

I.E.

BR>

MOERBEKE-WAAS -

De jubileumwedstrijd op de wijk Pereboom kreeg wel heel wat publiek over de vloer maar de renners lieten het toch enigszins afweten. Amper 23 A-renners (met enkel Paul Herijgers als prof) kwamen opdagen. Het wedstrijdverloop lag ook bijzonder snel in een definitieve plooi. Peter Willemsens stak er met meer dan kop en schouders bovenuit.

Meer spanning was er bij de juniores. Hier namen Bert De Wispelaere en Robby Debaene de beste start. Klaas Vantornhout reageerde en kwam terug tot bij de leiders. De twee favorieten, Wesley Van der Linden en Pieter Ghyllebert, loerden in de achtergrond te veel naar elkaar. Pas in de tweede koershelft ging De Wispelaere reageren. Vooraan had Vantornhout zijn gezellen inmiddels achter zich gelaten. In de slotronde pikte Van der Linden aan bij de leider. In de spurt toonde Van der Linden zich de snelste. Ghyllebert werd nog derde voor De Wispelaere. Streekrenner Bart Van Damme werd zevende. Voor Van der Linden was het ook de vierde zege op vijf wedstrijden. Enkel in het seizoenbegin in Brasschaat moest hij het onderspit delven.

Bij de nieuwelingen was er ook weinig spanning. Met amper zes deelnemers was dat ook moeilijk. Nick Sels pakte de bloemen voor Steven Sluys.

Het overwicht van Franky Van Tongelen in de D-reeks was ook erg groot. De Kempenaar won, net als een maand geleden op de wijk 't Vaardeken, nu ook zijn tweede wedstrijd in Moerbeke. Rik Moeyaert en Dirk Mertens stonden naast de winnaar op het podium.

Nu in het nieuws