Antwerpen start hoopvol

Print
Waterpolo
BR>ANTWERPEN - Met de komst van Eeklo kreeg Antwerpen geen al te gemakkelijke competitie-opener voorgeschoteld. De jongens van coach Ronny Van Peteghem boekten een vlotte zege die vooral in de tweede periode vaste vorm kreeg.
Na de eerste periode wezen de bordjes 4-2. Antwerpen kreeg twee domme doelpunten tegen en liet zelf enkele mooie kansen liggen om verder uit te lopen. In de tweede periode scoorde de Antwerpenaars dan aan honderd procent. Elke counter was raak. Met 9-2 was de wedstrijd gespeeld.
Tijdens de laatste twee perioden liep de partij gelijkopgaand naar een 14-9-eindstand. De thuisploeg maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal vervangingen door te voeren. "Het blijkt nu wel duidelijk dat we over een goede bank beschikken", zo stelt spits Mike Tignol die samen met Thomas De Vries, Joeri Van Steenberghe, Jorn Dams, Nicky Van Everbroeck, Dave Witteboon en Gabriel Geanta in de basisploeg stond.
Titelfavoriet Moeskroen won moeiteloos met 6-26 bij nieuwkomer Strombeek terwijl Doornik met verrassend zware 13-6-cijfers onderuit ging bij Gentse. Ook Ghent Swimming kreeg een pandoering, 15-2 bij Brussels.

.

Nu in het nieuws