Daerden boos over rood Matthijssen

GENT -

Jos Daerden vond de Gentse zege zonder meer verdiend. "Ik heb weinig af te dingen op de Gentse zege. Wij kregen vandaag een les in efficiëntie. Ik vind het alleen jammer dat de eerste twee Gentse goals voortkomen uit fases waarvoor ik mijn ploeg heb gewaarschuwd. Wij begonnen pas na twintig minuten mee te voetballen en lieten dan toch enkele kansen optekenen plus een doelpunt. We begonnen ook goed na de rust maar werden de benen afgesneden door een juweeltje van Aarst.

BR> Over de rode kaart wil ik nog zeggen dat ze mijns inziens totaal overbodig was. Als de reglementen zonder mijn weten niet veranderd zijn, is het aanlopen van een doelman in het doelgebied trouwens altijd fout. Jacky rood geven terwijl hij een inspuiting in de rug moet krijgen om met de bus mee te kunnen, leek me dan ook zeker overdreven."

Deze stelling werd trouwens bevestigd door Aarst. "Normaal moet de scheidsrechter fout blazen. Ik ga voor de bal maar raak de doelman die op dat ogenblik bovendien in de lucht hangt. Hij heeft me ook niet pijn gedaan. Ik dacht eerst zelfs dat het een ploegmaat was die me wou rechttrekken. Hopelijk valt zijn blessure mee", aldus Aarst die wel heel gelukkig was met zijn knap doelpunt. "Daar doe je het voor. Al die uren training en als het dan in een wedstrijd eens lukt, is dat prachtig."

De absolute uitblinkers bij Gent waren Eric Joly, als moderne spelmaker, en goalgetter van dienst, Günther Schepens.

"Dit was inderdaad de eerste keer dat ik in eerste klasse drie doelpunten luk in één wedstrijd", aldus Schepens. "Ik kreeg veel ruimte bij mijn goals. Zij moeten nochtans geweten hebben dat wij voorin veel van positie wisselen. Maar als ik in het centrum opdook, was er telkens verwarring waarvan wij goed geprofiteerd hebben. Het moet ook allemaal een beetje meezitten. Wij zijn goed gestart maar lieten Lommel dan al te gemakkelijk in de wedstrijd komen. Net zoals in Moeskroen en Lierse, waar we ook goed startten maar de wedstrijd in het derde kwartier uit handen gaven. Nu hadden we het geluk telkens op het goede moment te scoren zodat we nooit onder druk kwamen.

Dat geluk had ik ook om te scoren. Zo bijvoorbeeld het derde doelpunt, mijn tweede dus waar ik door de positie van de scheidsrechter bevoordeeld wordt. Maar ja, dat is voetbal", besloot Schepens filosofisch.

Nu in het nieuws