Jimmy Smet blij en ontgoocheld

LUIK -

Het zit Beveren niet mee. Tachtig minuten lang hielden de knokkende Waaslanders stand tegen een aandringend Standard, maar een ongelukkige rode kaart voor Theunis en twee afstandsschoten van invaller Thijs knalden de droom aan diggelen. Tot frustratie van Jimmy Smet, die tegen Emile Mpenza bewees klaar te zijn voor het grote werk.

BR>"Ik was vooraf bang van deze opdracht", bekende Smet. "Toen de trainer me vertelde dat ik op Emile Mpenza zou spelen, gingen mijn gedachten terug naar de rampzalige 0-6 van vorig seizoen. Emile liet me toen alle hoeken van het veld zien. Zaterdag legde hij me in de eerste minuut in de luren; ik dacht

shit, daar gaan we weer

. Ik raapte alle moed bij elkaar en begon hem scherp te dekken. Negentig minuten het verstand op nul zetten en je alleen op die gast concentreren: dat is de enige manier om Emile uit te schakelen. Hij beschikt over een enorme sprongkracht, zodat het belangrijk is eerst omhoog te gaan en hem daarbij een duwtje te geven, waardoor-ie zijn evenwicht verliest.

Zijn versnelling is nog moeilijker te verdedigen. Je moet de bal onderscheppen voor die bij hem is, of de sliding zo snel mogelijk inzetten en hopen dat je het leer raakt. Als je hem eenmaal laat gaan, haal je hem nooit meer in. Dat lukte me uitstekend, ja. Op een bepaald ogenblik raakte hij gefrustreerd en begon hij te slaan en te schoppen. Toen wist ik dat ik de baas was. Dat geeft een heerlijk gevoel, joh.

Wedstrijden tegen internationale aanvallers zijn uitstekend voor mijn ontwikkeling. Waar mijn plafond ligt? Zo hoog mogelijk! Ik wil Beveren in eerste houden en daarna richt ik het vizier naar boven. Ik ga me met de top meten."

Nu in het nieuws