En voor elk een gsm

Print
RBT Antwerpen kent lonende avond in Bergen
BR>BERGEN - Breed grijnzend liep Yves Dupont na het laatste fluitsignaal het parket af, pink aan de lippen, duim aan het oor. Het klassieke telefoongebaar. "Maandag zijn we gaan eten met John Cordier van Telindus, hoofdsponsor van beide teams. Hij beloofde elke speler van de winnende club een gsm." Een attentie van de geldschieter, winst bij de leider, aartsrivaal Charleroi alweer een bank achteruit en bovenaan de ranglijst: het was voor Racing een mooie avond in het sombere Quaregnon.
Het was een kamp die meer boeide door de spanning dan door de wervelende manoeuvres. Racing haalde de buit weg na een tweede helft waarin het amper 25 punten scoorde.
"Dat wijst vooral op onze sterke verdediging", sprak Dupont. "Wellicht wordt dat het beeld van de competitie. Een stel ploegen die zich goed versterkt hebben, waardoor er nauwelijks nog makkelijke matchen zijn. Dan wordt het knokken, ook mentaal, maar dat schrikt ons niet af. Op Bree gingen we in een gelijkaardige thriller nog onderuit, vandaag winnen betekent een stap vooruit. Bergen, dat vorige week toch is gaan winnen op Charleroi, gaat dicht eindigen. Ik verwacht niet dat ze thuis veel op hun gezicht gaan krijgen.
Helaas begint bij ons de blessurelast weer door te wegen. We hadden specifiek aangekocht om een diepere bank te krijgen en de starters wat meer rustpauzes te kunnen gunnen, maar met de blessures van Patje en Gudfi zitten we voorlopig weer op een situatie als vorig seizoen. Gelukkig is Rowe er weer bij. Een zaligheid om mee te spelen. Wat een scorend vermogen. Met hem erbij hadden we Charleroi vorig seizoen al kunnen kloppen."
De winst had coach Casteels niet blind gemaakt voor de tekortkomingen van zijn team.
"Er sluipt bij momente nog altijd een zekere laksheid in het team. Vooral in de reboundduels waren we niet scherp genoeg. Dat moet eruit, als je over een titel wil praten. Het verheugt me natuurlijk wel dat Louis al zo snel zo goed is, na veertien maanden lappenmand. Dat wijst op 's mans uitzonderlijke atletische capaciteiten. Hij was samen met Ellis en Queenan de beste Amerikaan in dit land. Die twee zijn weg; Louis gaat bewijzen dat hij de absolute top is."

.

Nu in het nieuws