Schalke op zucht van stunt tegen Bayern

Marc Wilmots scoort, Nico Van Kerckhoven zet sterke prestatie neer

BR>

Duitsland

ANTWERPEN -

Het wil Schalke maar niet meezitten in de Bundesliga. Met Nico Van Kerckhoven en Marc Wilmots in de basis leken de

Königsblauen

geruime tijd op weg naar een zege tegen landskampioen Bayern München. Een goal in de slotminuut van Stefan Effenberg brak het lokale feestje abrupt af en verhinderde een zevende thuisoverwinning van Schalke tegen Bayern in de geschiedenis van de Bundesliga.

Schalke 04 verdiende zaterdag nochtans de overwinning tegen Bayern, dat over de volle negentig minuten amper aan kansen geraakte. Voor de pauze had Matthäus al behoorlijk wat geluk dat zijn fout op Asamoah niet met rood bestraft werd. Na de pauze leek een doelpunt van Marc Wilmots de thuisploeg dan toch op weg te zetten, maar in de slotfase sleepte Stefan Effenberg nog verrassend een punt uit de brand voor München. Op dat moment was bankzitter Michael Goossens net spits Ebbe Sand komen aflossen.

Nico Van Kerckhoven speelde wel een volledige wedstrijd. "Het was een goede match", vertelde hij na afloop. "Jammer genoeg zonder goed. We speelden één van onze betere matchen, maar in de slotfase kregen we het deksel op de neus. Dit doet pijn. Een vol huis en complete motivatie volstonden blijkbaar niet. We slaagden er na het doelpunt van Wilmots niet in om de voorsprong verder uit te diepen. Tegen tien slikken we dan nog een tegentreffer."

Na zeven speeldagen moet Schalke vrede nemen met een plaats in de middenmoot.

"Dit moet ons sterken. Een driepunter had ons een eind verder geholpen in de tabel. Nu blijven we middenin hangen. We moeten ons gewoon optrekken aan deze prestatie. We kregen het publiek weer volop achter ons. Dat was de voorbije matchen weleens anders. De mensen begrepen dat we er alles aan gedaan hadden om de zege te pakken."

De curve van Van Kerckhoven gaat alvast pijlsnel de hoogte in.

"Twee weken geleden viel ik geblesseerd uit en moest ik afhaken. Elke week loop het wat beter. Zaterdag mocht iedereen op een geslaagde prestatie terugblikken. Kunnen we deze lijn doortrekken, dan staan er Schalke nog mooie dagen te wachten."

Nico Van Kerckhoven hoopt ook weer op een selectie voor de Rode Duivels. Vandaag maakt Robert Waseige zijn kern bekend voor het vriendschappelijk duel van volgende zondag in Engeland. "Natuurlijk hoop ik op een nieuwe cap", aldus Van Kerckhoven. "Het loopt weer lekker bij de Rode Duivels. Hopelijk kunnen we die positieve lijn doortrekken tegen Engeland."

Nu in het nieuws