"In stilte hoop ik nog op EURO 2000"

Sterke Boffin houdt Marseille in bedwang en Metz blijft in middenmoot hangen
BR>Frankrijk
ANTWERPEN - FC Metz is al een poosje aardig bezig en zorgde zaterdag opnieuw voor een sterk resultaat. De Franse werkgever van Danny Boffin kaapte verdiend een punt weg bij Marseille en behoudt zijn stek in de middenmoot. De Limburger verwacht echter nog beterschap, want de kalender laat de komende weken het beste verhopen voor Les Messins.
FC Metz lijkt aan een grijze campagne bezig, maar dat is veeleer schijn. De voorbije weken was de club al op de koffie in Bordeaux, Lyon, PSG en Monaco. Niet meteen doetjes, waar bijna telkens een punt gesprokkeld werd. Zaterdag trok Metz die lijn in Marseille door, waar verdiend een gelijkspel werd weggeplukt. Twee conclusies: Metz lijkt zijn rol in de subtop hard te kunnen maken en Marseille is nog ver verwijderd van een nieuwe titel.
Twee goals uit stilstaande fases beslisten de partij. Twee Italiaanse goals ook. Ravanelli bracht zijn ploeg op voorsprong, Padovano dompelde diep in de tweede helft het Stade Vélodrome in rouw.
"Nochtans viel er op onze puntendeling niks aan te merken", vond Boffin. "We startten bijzonder sterk aan de partij en kregen in de eerste helft zelfs de betere kansen. Zo verscheen Skatchenko tot twee keer toe alleen voor Porato. De tegengoal na rust dreigde ons uit balans te brengen, maar we vochten sterk terug. Met resultaat."
Het nieuwe puntenverlies van Marseille betekent alvast dat de miljoenenploeg blijft zoeken naar haar beste vorm. "Je merkte dat het late verlies in Manchester sporen had nagelaten", vervolgde Boffin. "Daar hebben we van geprofiteerd. Voorlopig blijft het binnen de club nog vrij rustig, ook al rook je zaterdag toch de eerste tekenen van ongenoegen. Marseille moet inderdaad op zijn hoede zijn of het dreigt vroegtijdig af te moeten haken in de titelstrijd."
Voor Metz en Danny Boffin is er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. Zaterdag leverde de Limburger alvast een degelijke prestatie in de schaduw van Ivan De La Pena. "Ik moest de Spanjaard schaduwen. Met succes overigens. Hij is ook de ideale tegenstrever voor mij. Verdedigt haast niet, zodat ik me bij balbezit offensief naar hartelust kon uitleven. Straks heeft spelmaker Meyrieu zijn vijf weken schorsing achter de rug en moet het nog beter voor ons. We hebben alle toppers gehad en krijgen een haalbaar programma voorgeschoteld. De komende weken moeten duidelijk maken of we inderdaad met de Europese plaatsen mogen flirten."

Rode Duivels


Boffin heeft de hoop op een terugkeer bij de nationale ploeg geenszins opgeborgen en hoopt dat de goede resultaten met Metz hem straks een handje helpen bij de selectiepolitiek van Waseige.
"Ach, ik lig er niet langer wakker van. Neen, ik heb nog niets gehoord van Waseige. Waarom zou hij ook? Ik heb me steeds beschikbaar gesteld voor de Rode Duivels. Waseige zal me wel weten te vinden als hij me nodig heeft. In stilte hoop ik inderdaad op EURO 2000. Ik voel me fysiek nog best in orde en weet me ook aangetrokken tot de nationale ploeg. We zien wel."

.

Nu in het nieuws