"Heeft België nog betere aanvallers dan De Bilde?"

Sheffield-coach Wilson wordt gered door knalprestatie van de Brusselaar

BR>

ANTWERPEN -

Tien speeldagen hebben ze er op moeten wachten in Sheffield, maar zaterdag grepen de

Owls

een eerste competitiezege: 5-1 tegen Wimbledon. Gilles De Bilde scoorde twee keer. "Heeft België dan nog betere aanvallers dan De Bilde", vroeg Wednesday-coach Danny Wilson zich af.

Engeland

Gilles De Bilde kon de bakken lof zaterdag amper slikken. Hij was outstanding tegen Wimbledon en leidde zijn Engelse werkgever met twee goals én een assist naar een eerste zege. Foto's van de Belg waren gisteren in de zondagskranten talrijk.

De Bilde outstanding

of

Deze De Bilde krijgt Sheffield uit gevarenzone

waren gesneden koek in de Engelse media. Na zijn vertrek uit PSV bleef het lang stil rond de woelige Belg, maar drie goals in twee matchen hebben hem opnieuw volop in de schijnwerpers geplaatst. Sheffield draagt hem alvast op handen.

De Bilde redde zaterdag het vel van coach Danny Wilson, die met één punt uit negen matchen op een wankele stoel was komen te zitten. Wilson had op de persconferentie een stel dankbetuigingen over.

"De Bilde speelde een schitterende match. Niet alleen zijn twee belangrijke goals kleurden zijn partij, ook zijn samenspel was het einde. Deze jongen moet straks een plaats in de nationale ploeg van zijn land verdienen tegen Engeland. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat de Belgen nog betere aanvallers hebben lopen. Hij gaf ons dat extraatje dat we de voorbije weken telkens misten. Het is niet fair om slechts één speler in de verf te zetten na zo'n zege, maar wat onze spits bracht was toch niet alledaags. Hopelijk is dit zowel voor hem als de ploeg het definitieve startschot."

De Ket

hoorde het graag aan. Hij wist met zijn geluk nauwelijks raad. Bij de tweede treffer stormde hij in de richting van de coach om een feestje op te zetten.

"Hij kwam de voorbije weken fel onder druk te staan", geeft De Bilde uitleg. "Telkens bleven we het vertrouwen genieten. Het was dus logisch om hem in het succes te betrekken. Je wint en verliest als geheel."

De aanvaller weigerde na de match ook alle lof zelf op te strijken en schoof de eer naar de ganse ploeg door.

"De voorbije weken zijn niet echt makkelijk geweest. De nederlagen stapelden zich op en zetten ons aan het twijfelen. Maar deze groep is mentaal sterk. Dat bewezen we zaterdag nog. Hopelijk zijn we nu definitief gelanceerd. Anders heeft deze ruime zege niet al te veel zin gehad."

Nu in het nieuws