Ranst lost de rol

Print
ANTWERPEN - Na amper zes speeldagen staat het al vrijwel vast dat er zich in de strijd om de landstitel geen Antwerps team zal mengen. Met Ranst leek die ambitie vorige week nog haalbaar, maar vrijdag moest ook dat team de rol lossen door thuis de topper tegen Sint-Truiden met 5-7 te verliezen.
BR>De duimen moeten leggen voor Selimovic en maats is nog steeds geen oneer. Op bepaalde momenten bewees Sint-Truiden met vlotte en snelle acties een waardig regerend landskampioen te zijn. In de eerste helft leek de hoop op winst nog gerechtvaardigd. De dubbele voorsprong die Aertgeerts en De Lange versierden, werd door Almir Duric en Selimovic, terecht verkozen tot zaalvoetballer van het jaar, tenietgedaan. Na de pauze, en nadat de hardwerkende De Lange voor de derde keer de bordjes in evenwicht had gehangen, toonden de Limburgers zich meer als grootmeesters en sloegen Trickels en Dirickx in twee minuten tijd de beslissende kloof. El Guir bracht de eivol gelopen sporthal in Ranst met een onwaarschijnlijke treffer - nu al de goal van het jaar - in vervoering, maar die duurde slechts enkele seconden. In een mum van tijd zorgde Duric met twee tegengoals voor de genadeslag. Het wanhoopsoffensief van Ranst leverde nog een treffer op langs Aertgeerts. Meer zat er niet in.
Om de tweede bekerronde voorrang te geven, werden nog drie vooruitgeschoven wedstrijden in de topklasse afgewerkt. Charleroi bevestigde met een 5-3 thuiswinst ten nadele van Houthalen zijn (virtuele) leiderspositie. Ranst en Jette, dat voor eigen publiek verloor van Genk, tellen reeds een handicap van vijf en zes lengten.

.

Nu in het nieuws