Eén uur eenrichtingsvoetbal met Meeusen in hoofdrol

Print

Sint-Niklaas 5

BR>

Dendermonde 0


SINT-NIKLAAS - Een bijzonder zwak KAV Dendermonde kreeg over de volle 90 minuten slechts één echte doelkans. Na iets minder dan een halfuur, bij een 0-0 stand, kopte Cerpentier een vrijschop van Triest keihard in, maar doelman Peeters haalde de bal nog van onder de lat. Het was het enige gevaar van de bezoekers die zich voor de rest verdedigden maar daarvoor heel wat overtredingen nodig hadden.
Sint-Niklaas begon snedig. Meeussen kopte op de lat en een schot van Cannelini werd door Verstraeten in hoekschop geduwd. Het doelpunt bleef uit en de thuisploeg trok zich wat terug. Kort voor de rust werd Meeussen, uitgestuurd door Van de Sompel, door doelman Verstraeten onnodig onderuit gehaald waardoor Issankoy met een strafschop de score kon openen. Toen de gasten daarna Triest verloren met een rode kaart voor natrappen op Cannelini, was het lot van Dendermonde bezegeld. In de tweede helft kwamen ze amper nog van hun eigen helft weg. Meeussen besloot twee keer op doelman Verstraeten. Na een vrijschop van De Mol kopte De Meyer dan toch de 2-0 binnen. Het was het startsein van een dolle 10 minuten waarin nog 3 doelpunten vielen. Eerst kon aanvoerder Yüruk een doorsteekbal van Meeussen optimaal benutten en even later was het de beurt aan de Congolees Issankoy om na een persoonlijk nummertje te scoren. Op aangeven van alweer Meeussen zette Issankoy, met zijn derde doelpunt van de avond, de eindstand op het bord.
Scheidsrechter: Vervecken.
ST.-NIKLAAS: Peeters, Van de Sompel, Ruys, Seyfo, Issankoy (82' Mutombo), Yüruk, Meeussen, De Mol, Cannelini (46' Moerenhout), Bamba, Van Hoeylandt (38' De Meyer).
DENDERMONDE: Verstraeten, Triest, Van der Vreken, Cerpentier, Van Bruysel (43' Blanckaert), Amrouche, Eeckhoudt (46' Mettepenningen), Mannaert, Derraz, Thrienpont, Calle (71' De Leenheer),.
Doelpunten: 38' Issankoy (strafschop) 1-0, 57' De Meyer 2-0, 59' Ramazan 3-0, 59' Issankoy 4-0, 61' Issankoy 5-0.
Gele kaarten: Cannelini, Van der Vreken.
Rode kaarten: 43' Triest.

.

Nu in het nieuws