"Allez, nog eentje"

GENT -

Hoewel haar linkerschoen vooraan rood kleurde van het bloed dat uit een paar kapotgelopen tenen sijpelde, konden er nog een paar vreugdepasjes af bij Katja Merlin. Drieëndertig en haar allereerste Belgische atletiektitel, het blondje uit Zele had alle reden om blij te zijn, want ze verbeterde ondanks de slechte omstandigheden haar persoonlijke besttijd - die ze in april in Antwerpen lukte - met bijna twee minuten tot 2u37'09", de dertiende Belgische chrono ooit.

R.C.

BR>"Allez, nog eentje", schaterde ze, maar dan weer met beide voeten op de grond. "Neen, laat maar zitten. Maar ik voelde me echt goed. Ik had wel enkele hazen mee en dat hielp, al moet je toch zelf tegen die wind opboksen. Gelukkig regende het niet. Wij hebben heel de tijd ons schema kunnen aanhouden. Dat was gebaseerd op 2u38'. Ik doe dus nog iets beter."

Het feit dat titelverdedigster Catherina Segers (de jongste weken vaak door buikloop gehinderd in wedstrijden) niet aan de start kwam, maakte volgens Merlin geen verschil. "Segers zou voor mij geen concurrentie zijn geweest. Ik had twee keer een betere tijd gelopen dan haar beste. Bovendien klokte ik recent een 34'17" op de 10.000 meter. Helemaal alleen. Daaruit putte ik het nodige vertrouwen."

Veterane Siska Maton dook voor het zilver in haar 41ste marathon nog net onder de 3 uur en bleef zo Ann Demey (pas vier weken geleden de marathon du Médoc gelopen) 24 seconden voor.

Nu in het nieuws