"Nu bewijzen dat we ook uit punten kunnen pakken"

Tom Peeters maakt indruk bij Mechelen dat thuis maximum behoudt

BR>

MECHELEN -

KV Mechelen blijft op eigen veld de volle buit pakken. Na Charleroi, Beveren en Lommel ging ook Sint-Truiden voor de bijl. Malinwa speelde collectief een sterke wedstrijd, met Tom Peeters in een glansrol. "Dit meemaken, is schitterend", glunderde hij na afloop.

Malinwa begon tegen Sint-Truiden sterk aan de wedstrijd, maar viel vlug stil en kwam zelfs op achterstand. Op dat moment was Sint-Truiden vlugger op de bal en won het ook de meeste duels. Gelukkig kon geel-rood snel het evenwicht herstellen en nog voor de pauze op voorsprong komen. In de slotfase werd het nog spannend, maar Joao Elias zorgde voor de derde en winnende treffer. Meteen goed voor twaalf op twaalf voor eigen publiek.

Eén van de opvallendste figuren in de formatie van trainer Gunter Jacob was Tom Peeters. Voor de meesten een vrij onbekende naam in de hoogste afdeling, maar Peeters is de speler die samen met doeman Willockx tot dusver alle wedstrijdminuten speelde. Een type dat op het middenveld telkens negentig minuten de mouwen opstroopt en zijn overstap van Germinal Ekeren naar Mechelen nooit heeft beklaagd.

"Bij Germinal kon ik nooit doorbreken en had ik de indruk dat de club niet veel deed voor de jongeren uit de B-kern", zegt Tom Peeters. "Bij KV Mechelen kreeg ik vorig seizoen mijn kans en blijkbaar heeft onze trainer ook in eerste vertrouwen in mij. Het is toch schitterend dat ik dit als jonge gast allemaal kan meemaken. De vraag is of ik dit kan blijven volhouden want je moet telkens voluit gaan. Eigenlijk krijgt een speler één kans per week om het te bewijzen. Als jonge gast moet je het dan kunnen opbrengen er telkens voor te gaan. Doe je dat niet dan ben je niet goed bezig."

"Bij Germinal had men geen vertrouwen in mij."

Tom Peeters

Door de winst tegen St. Truiden blijft Malinwa een goede middenmotor. Nu volgt weer een uitwedstrijd. In Lokeren moet Mechelen proberen buitenshuis een eerste punt te pakken. "Het komende weekend zijn wij vrij. Wij kunnen rustig naar die wedstrijd toeleven. Wij moeten toch stilaan gaan bewijzen dat we ook op verplaatsing punten kunnen halen. Door de komst van Georges Leekens is Lokeren aan het groeien. Het kan best een aardig duel worden. Door de blessure van Daniël Camus zijn wij tegen Lokeren een ervaren speler kwijt, maar de kern is sterk genoeg op dit op te vangen. Ik verwacht ook veel van de bekercampagne. Na Lokeren spelen wij thuis tegen Hekelgem, daar mogen wij niet falen. Ik hoorde dat onze supporters veel van de beker verwachten. Voor hen moeten wij ons plaatsen voor de volgende ronde want wij hebben goede en trouwe supporters."

Samen met Tom Peeters blijft ook doelman Ivan Willockx iedereen verbazen. Afgeschilderd als een

gewoon keepertje

groeide Willockx vorig seizoen week na week. Ook nu op het hoogste niveau speelde de Mechelse nummer één zich al enkele keren in de kijker. Tegen Sint-Truiden moest hij niet veel werk opknappen, maar zijn aandeel bij de zege was groot. "Bij 3-2 stonden wij in de slotminuten nog even onder druk omdat Sint-Truiden enkele hoekschoppen na elkaar mocht trappen. Gelukkig voor ons viel de bal nooit goed. De knal van Nijs was er één die mocht gezien worden. De bal vloog naar de kruising en ik raakte hem nog net. Nijs had tijdens de wedstrijd amper een bal goed geraakt, maar dat schot was prachtig."

Nu in het nieuws