"We missen dat tikkeltje agressiviteit in de duels"

Print
Antwerp geeft in allerlaatste minuut de zege uit handen
BR>DEURNE - Het eerste competitiedoelpunt van Darko Pivaljevic volstond voor Antwerp niet om tegen RWDM de zege thuis te houden. In de allerlaatste minuut scoorde Butera de verdiende gelijkmaker voor de Brusselaars. Door het gelijkspel van La Louvière blijft de schade voor de Great Old in het klassement beperkt.
Na het gelijkspel tegen Cercle Brugge moest Antwerp voor de tweede keer dit seizoen voor eigen volk vrede nemen met een puntendeling. Vooral op basis van de tweede helft kon Antwerp niet op meer aanspraak maken. RWDM ging toen met agressief voetbal verwoed op zoek naar de gelijkmaker en kreeg vlak voor affluiten loon naar werken. Een knappe Antwerp-doelman Parizek voorkwam verder onheil voor zijn ploeg. "Een dikke pluim voor mijn doelman", zei Regi Van Acker na afloop. "Hij speelde als een moderne doelman een vlekkeloze partij."
De Antwerp-trainer stelde na de rust, toen de wedstrijd uitgroeide tot een cupmatch met inzet van alle fysieke middelen, een gebrek aan agressiviteit vast in zijn ploeg.
"Onze balvaste spelers lieten het afweten en we slaagden er niet meer in om te combineren of voetballende oplossingen te vinden. Je merkt dat we op zulke momenten in de duels dat tikkeltje agressiviteit missen dat zo belangrijk is voor dit soort matchen in tweede klasse. Als je ziet dat iemand als Buelinckx, in mijn ogen een topper, vanuit zijn positie de bal terugspeelt naar zijn keeper. Dat zouden wij niet doen. Die nijdigheid, die over-mijn-lijkmentaliteit hebben we niet. In de tweede helft heb ik een bekermatch gezien. Op dat moment durven te weinig van mijn spelers die lichamelijke lijf-aan-lijfgevechten aangaan."
Van Acker gaf toe dat RWDM een punt verdiende. Alleen is het dubbel pijnlijk als je in de laatste minuut de gelijkmaker incasseert.
"Het was plezant om een ploeg tegemoet te kunnen treden die met drie spitsen speelde. Zij bleven na de rust voluit voor de aanval kiezen en pakten een dik verdiend punt. Alleen jammer dat zoiets op het einde moest gebeuren. Dat maakt het extra pijnlijk voor ons. Wat me dan weer tevreden stemt, is dat Pivaljevic eindelijk scoorde. Hij zat er wat mee in dat de vorige weken Goots, Fatokun en Da Silva wèl scoorden en hij niet. Jammer dat we van zijn doelpunt niet maximaal hebben kunnen profiteren."
Gelukkig voor Antwerp liet La Louvière vorige zaterdag zijn eerste steek vallen. Maar volgende zondag wacht de volgende zware hindernis: een verplaatsing naar Denderleeuw.
"Ach, elke week is er een zware opdracht voor ons", zegt Van Acker. "We werden in de voorbereiding vooruitgeschoven als de te kloppen ploeg in tweede klasse. Sommigen in de entourage dachten dat we zonder meer over de tegenstand zouden walsen. Maar spelers, trainers en bestuur beseffen heel goed dat het niet vanzelf zal gaan. Toch zijn we ook nu nog favoriet. We wonnen vijf keer en speelden twee keer gelijk in zeven matchen. Wie wil daar op voorhand niet voor tekenen?"

.

Nu in het nieuws