Belastingen viseren Sunair, ook spelers aangepakt

Print
OOSTENDE - De BBI, de Bijzondere Belastingsinspectie, is een onderzoek gestart naar de boekhouding die Sunair Oostende de voorbije drie jaar heeft bijgehouden. Ook de (Europese) spelers die in die periode aan de kust emplooi vonden, worden daarbij geviseerd. De BBI buigt zich vooral over voordelen waarop geen belasting betaald zou zijn geweest. Sommige spelers kregen een bijkomende vordering van meer dan een miljoen in de bus.
BR>De leegloop die de kustploeg de voorbije maanden onderging, houdt hiermee wellicht verband. Met misnoegde spelers is het moeilijk een team te vormen. De nieuwe lichting Oostende-spelers wordt niet geconfronteerd met de BBI-heisa.

"Totale nonsens"


"Totale nonsens", countert Rudolf Vanmoerkerke. "Er is de gewoonlijke jaarlijkse controle van de belastingen. Het is normaal dat er daarbij over sommige punten discussie is. We hebben een nieuwe ploeg omdat de meeste mensen einde contract waren en dus konden vertrekken."
Patrick Lauwerijs (RBT Antwerpen) liep vorige week in de wedstrijd tegen B.Gent een enkelblessure op en is vier tot zes weken out.
De operatie van Helgi Gudfinsson (RBT Antwerpen), liesproblemen, is geslaagd. Begin december wordt de IJslander opnieuw op post verwacht.
Christophe Beghin (Oostende) moest in de belangrijke slotminuten tegen Aalst aan de kant blijven. In een duel met Engellant smakte hij zwaar tegen de boarding. Het kostte hem een enkelblessure. Waarschijnlijk geraakt Beghin speelklaar voor het Europees treffen tegen Le Mans.
Wouter De Wilde (Wevelgem) zette zaterdagavond een zwakke prestatie neer. Het falen had zo zijn reden. Een knieblessure hield De Wilde een ganse week van het trainingsveld. Hij werd voor de wedstrijd opgelapt, maar kloeg achteraf opnieuw over kniepijn.
Wim De Cuyper (B.Gent) staat enkele weken op non-actief na een ingreep aan de blindedarm.
Feydherbe is terug naar Amsterdam vertrokken. De Nederlandse spelmaker van Houthalen kon nooit overtuigen en werd eerder al vervangen door zijn landgenoot Krieger.
Europese kalender: eerste ronde Koraç Beker: 06/10 Fuenlabrada (Spa) - RBT Antwerpen;06/10 B.Gent - Girona (Spa);06/10 Leverkusen (Dui) - Bergen;06/10 Le Mans (Fra) - Oostende.
Derde ronde Saporta Cup: 05/10 Charleroi - Autodor Saratov (Rus);05/10 Aalst - BC Split (Kro).

.

Nu in het nieuws