Opendeurverdediging bij Scaldis

Print
Korfbal
BR>EDEGEM - Meest verrassende resultaat van de eerste speeldag van de terugronde kwam van Espero, dat het tot gisteren ongeslagen Borgerhout met 12-15 versloeg. Ook de overtuigende 9-16 zege van Catba tegen een Opendeurverdediging van Great Old Scaldis was één van de blikvangers van de zesde speeldag. Dit verlies brengt Scaldis op een vierde plaats. Dat maakt dat het nog knokken zal worden om in de play-offreeks te geraken.
Voorwaarts - Riviera was één van de betere wedstrijden die we deze competitie zagen. Vooral het jonge Riviera liet meermaals oogstrelend korfbal bewonderen. Rustig aanvallen opbouwen, daarna ook nog secuur afwerken. Voorwaarts was op een 2-0 voorsprong na vrijwel steeds op achtervolgen aangewezen. Dé blikvanger bij Riviera was Suzanne Van Oosterwijck, in het kader van een verjonging van de Rode Duivels iemand die zeker niet op het lijstje van bondstrainer Eddy Van Hoof mag ontbreken. Van Oosterwijck is technisch sterk, werkt uitstekend af en heeft haar gestalte zeker mee. Bij Voorwaarts was Detlef Elewaut met zes doelpunten de betere afwerker, net als Marc Benoy met vier rozen. Halfweg leidde Riviera met 8-9. Na de herneming kwam Voorwaarts nog langszij toen Elewaut 9-9 korfde. Vanaf toen kon de Elsdonckploeg nog slechts éénmaal op gelijke hoogte komen (16-16). Daarna sloegen Jef Persoons en Mitch Lenaerts de beslissende kloof (16-18). Marc Benoy legde met zijn vierde treffer 17-18-eindstand vast.
VOORWAARTS: Detlef Eelwaut 6, Tom De Win 3, Ilse Geurts, Els Hermans 1, Marc Benoy 4, Kevin Plehiers (De Decker 1), Marina Van Sweevelt 1, Katleen Van der Stappen (Inge Van Acker 1).
RIVIERA: Gino Lenaerts 3, Tom Van den Broeck 3, Jill Everaert, Suzanne Van Oosterwijck 4, Jef Persoons 2, Mitch Lenaerts 5, Debby Everaert, Sofie Bauwens.

.

Nu in het nieuws