"We kijken niet naar namen, maar naar prestaties"

Print
Effect van Schotense trainerswissel weegt niet op tegen Mechelse wilskracht
BR>

Schoten 0


RC Mechelen 1


SCHOTEN -Het psychologische schokeffect dat een trainerswissel meestal meebrengt, heeft in Schoten niet gewerkt. Een agressiever en collectief sterker Racing Mechelen zette in de tweede helft de wedstrijd naar zijn hand en ging verdiend met de volle inzet aan de haal.
Mechelen-trainer Hantson beschouwde de zege als een onverwachte opsteker voor de belangrijke wedstrijd van volgende week tegen Zottegem.
"Winnen op Schoten is niet iedereen gegeven. We hadden vooraf willen tekenen voor een punt, maar we zijn natuurlijk heel gelukkig met de volle inzet. Op basis van het aantal kansen is op de zege trouwens weinig aan te merken. We kregen de meeste en de beste kansen. Enig smetje op de prestatie is dat we de score niet hoger konden opdrijven, waardoor de spanning er nodeloos lang in bleef."
De Sierra Leoner Conteh was ongetwijfeld de smaakmaker, maar de Racing-trainer wou de prestaties van de rest van de ploeg niet minimaliseren.
"Wij speelden als een geheel. Bij ons stond er een ploeg op het terrein, bij Schoten elf spelers. We hadden voor de wedstrijd gesteld dat we niet naar namen kijken, maar naar de prestaties en de resultaten van de tegenstrever. Met onze beperkte middelen hebben wij gedaan wat we konden. Niet kwaliteit, maar inzet en organisatie zijn de sleutelwoorden.
Wij hielden veel volk achter de bal om ruimte voor Conteh te creëren. Julius is op zijn best als we zijn snelheid kunnen uitspelen, maar dan is het noodzakelijk dat zijn actieradius niet beperkt wordt. In de slotfase heb ik hem uit veiligheidsoverwegingen vervangen. Hij stond met geel en ik zou hem niet graag verloren hebben met een tweede kaart. Zottegem is voor ons een cruciale wedstrijd en dan moet hij er zeker bij zijn."
Mon Van Looy kon zijn debuut als hoofdtrainer niet opfleuren met een zege.
"In de eerste helft creëerden we enkele kansen, maar na de rust hebben we collectief gefaald. Na de uitsluiting van Reyntjens kantelde de wedstrijd. We gingen man op man spelen en de bezoekers hebben dat handig uitgebuit."

.

Nu in het nieuws