WK-parcours ligt nog niet vast

TREVISO -

Terlamen stelde aan de UCI vier parcoursvarianten voor. De definitieve keuze is nog niet gemaakt, er blijven twee opties.

A.P.

BR>Ofwel wordt het een circuit van 13,1 km dat helemaal aan de binnenkant van de autosnelweg E314 blijft en dat 19 keer wordt afgelegd. Totale afstand: 248,9 km.

Ofwel rijden de renners vanaf de Westlaan wél over de snelweg tot in Boekt en wordt het parcours 14,5 km lang. Dan worden 17 ronden gefietst. Totale afstand: 246,5 km.

In beide omlopen vormen de helling van Bolderberg en de Pitshelling achter de hoofdtribune de belangrijkste hindernissen. Geen van beide heuveltjes is 60 meter hoog.

WK's tijdrijden starten in Hasselt

TREVISO -

Terlamen organiseert de WK-week van 2002 niet alleen. De provincie Limburg zal enthousiast meewerken en ook de stad Hasselt krijgt een grote inbreng.

Zo zal de start van de vijf wereldkampioenschappen tijdrijden plaatshebben op het Kolonel Dusaertplein in de Limburgse hoofdstad. Gepland is om daarna via de Thonissenlaan en de Kuringersteenweg naar de Herckenrodesingel te rijden. Op die grote ring wordt een extra rondje (de profs zelfs tweemaal) gefietst. Vervolgens gaat het richting Kuringen en Kermt om via Stokrooi en Bolderberg het circuit van Terlamen te bereiken.

Alleen in Kermt moeten nog een paar obstakels worden geruimd opdat het WK-parcours nergens over de spoorweg Hasselt - Diest zou moeten.

In 2002 ook drie GP's motorcross

TREVISO -

Voor de werkers van het circuit Terlamen wordt 2002 een ontzettend druk jaar.

Niet alleen zijn er de wereldkampioenschappen veldrijden (laatste weekeinde januari) en op de weg (tweede week van oktober). Naast hun vaste organisaties ontvangt Terlamen (waarschijnlijk in de maand mei) dan ook voor de eerste keer de internationale motorcrosswereld. In één weekeinde worden liefst alle drie de Belgische Grands Prix (125, 250 en 500cc) gereden. Een contract dat Zolder vastheeft van 2002 tot 2005. En in 2006 komt de Trofee der Naties naar Terlamen.

Nu in het nieuws