"Proeven van topniveau"

Print
Middenman Geert Verreth debuteert in topper
BR>HOBOKEN - In de eerste echte topper van het nieuwe seizoen won Antwerpen na een spannende vijfsetter van Lennik. Opvallende figuur bij de thuisploeg was de 21-jarige Geert Verreth, die de afwezige Jacky Kempenaers verving. "Bij vlagen bewees ik dit niveau aan te kunnen," aldus een gelukkige Verreth.

Antwerpen 3


Lennik 2


Na het ontbreken vorige week van Tim Joosen moest Antwerpen-trainer Roger Pouders zaterdagavond opnieuw zijn troepen noodgedwongen herschikken. Jacky Kempenaers moest om familiale redenen forfait geven voor het duel met Lennik en daardoor verscheen Geert Verreth aan de opslag. De 2m02-grote middenman bewees na een aarzelend begin dat Amber op zijn jeugd kan rekenen.
"Uiteraard speelden de zenuwen mij parten," vertelt Verreth. " Pas vanaf de vierde set voelde ik mij echt goed in mijn vel, met enkele blocks en aanvallende acties tot gevolg. Op die momenten besef ik dat ik dit niveau aankan. Na een goede voorbereidingsperiode blijkt echter dat het verschil met de competitie groot is. Dat gemis aan wedstrijdritme bleek mij aanvankelijk zuur op te breken, net zoals mijn te agressieve spelstijl. Ik sprong te dicht op het net, waardoor het samenspel met setter Sealy niet optimaal verliep. Ik ben er van overtuigd dat mijn spel veel beter kan, maar volleybal wordt ook in het hoofd gespeeld. Na de schitterende partij van Christof Van Goethem vorige week, die door de blessure van Tim Joosen zaterdag in de vierde set opnieuw zijn kans kreeg, bewees ik vandaag dat de Amber-jeugd klaar staat."
Verreth stond na afloop ook even stil bij het leed van ploegmakker Kempenaers.
"Deze wedstrijd stond zeker niet in functie van de concurrentiestrtijd tussen de drie middenmannen. Door deze overwinning hopen wij Jacky even een goed gevoel te bezorgen, al was het maar voor vijf seconden. De groep bewees eens te meer uitstekend aan elkaar te hangen en wij hopen dat de zege een hart onder de riem is voor onze ploegmaat," aldus Verreth.

.

Nu in het nieuws