Ervaring en power geven doorslag

Melsele 0

BR>

Gent 3


MELSELE - Zelfs zonder Rumes, geblesseerd, en met Ellen Wieleman op halve kracht, leek Gent aanvankelijk de betere ploeg. Met zware opslagdruk maakten zij het Melsele onmogelijk haar favoriete spelletje, snelheid in de uitvoering, te spelen. Via De Decker en Loyson, knap in de positie van Rumes, klom Gent naar een 2-7 voorsprong. Pas dan kwam Melsele beter in de match en bij 20-19 bezorgde Ven haar ploeg zelfs een kleine bonus. Een uitopslag van Tandt en een fel gecontesteerd punt zetten Gent op weg naar eerste setwinst.
Een aangeslagen thuisploeg liet zes fouten op rij noteren waardoor ze pas bij 0-6 voor het eerst aan de opslag kwam. Gent domineerde nu en bouwde de voorsprong rustig uit. Wanneer Vindevogel enkele slechte Melsele-recepties in één tijd tegen de grond spijkerde en Van Mol de setbal out serveerde, had Gent ook de tweede set binnen.
Meer spanning in de derde spelbeurt waarin Melsele tot 8-8 gelijke tred hield, maar dan de kloof moest laten. Met een derde ace van Van Landeghem zette Melsele zijn voet nog even naast Gent, maar hoe Van Mol en Tandt zich ook inspanden, ook nu was het Wieleman die volop profiteerde van een receptiefoutje bij Melsele.
Setstanden: 24-26, 16-25, 24-26.

.

Nu in het nieuws