Vandeurzen pakt met vroeg doelpunt volle buit

Print

Tienen 0

BR>

Turnhout 1


TIENEN - Turnhout kwam al na vier minuten op voorsprong. Vandeurzen schoot van net buiten de 16 meter een botsende bal raak in de benedenhoek: 0-1. De gastheren bleken een tiental minuten aangeslagen en Turnhout dwong met trage combinaties het meeste balbezit af. Stilaan kwam Tienen meer in de match en dreigde langs Biga en Daniëls. De bezoekers hielden veel volk achter de bal. Een nieuw afstandsschot van Vandeurzen werd door keeper Vranckx weggeduwd. Tijdens het derde kwartier werd Tienen gevaarlijker. Net op het halfuur kopte Biga een corner op de paal en De Corte kon de wegspringende bal nog in hoekschop duwen. Vlak voor rust blokkeerde De Corte een poging van Daniëls. Dadelijk na de rust spurtte Leemans op rechts door, maar opnieuw redde de uitlopende De Corte het schot. De partij werd fel betwist. Tienen joeg met veel inzet de gelijkmaker na. Het ervaren Turnhout, met Quintelier als grote uitblinker, gaf echter geen krimp. Tienen nam dan meer en meer risico's en de ingekomen Schoenmaekers schoot na een knappe uitbraak naast. Tienen verbruikte veel energie en zakte in het laatste kwartier terug weg. De zege van Turnhout kwam niet meer in gevaar.
Scheidsrechter: Ancion.
Toeschouwers: 1.350.
TIENEN: Vranckx, De Ruyter, Biga, Devos, Bogaerts (78' Monziba), Goethuys (80' Van Eynde), Hertoghe, Lavigne, Leemans (85' De Glas), Happaerts, Daniëls.
TURNHOUT: De Corte, Vanduerzen, Bogers, Caluwé, Geentjens, Mariën, Herman (70' Schoenmaekers), Quintelier, Dillens, Berrevoets (90' Spiessens), De Vreese (88' Basiakos).
Doelpunt: 4' Vandeurzen 0-1.
Gele kaarten: Lavigne, Geentjens.

.

Nu in het nieuws