Dion Nelin maakt belofte waar

Print
Biljart GP Nederland
BR>BUSSUM- De 23-jarige Deen Dion Nelin staat op hoog niveau te driebanden. Na schitterende prestaties in de Belgische interclub met ABC Boussu en in Nederland met ISMS kon hij zondag in de Grand Prix van Bussum individueel zijn talenten etaleren. Nelin wervelde achtereenvolgens over J.C. Roux (F), onze landgenoot Eddy Leppens, die eerder Jaspers opzij gezet had, de Nederlander Koorevaar, zijn voorbeeld Blomdahl en in finale over de Italiaan Marco Zanetti.
In al zijn wedstrijden speelde Nelin één beurt te veel om een millenium-gemiddelde (2.000) neer te zetten. In de troostingsfinale om brons won Blomdahl het met 3-1 van onze laatste vertegenwoordiger, Raymond Ceulemans, die met 1.709 een beter gemiddelde neerzette dan de Zweed, die er maar niet meer in slaagt een tornooi te winnen.
Nelin wou dit jaar absoluut doorbreken. "Ik ontmoette vorig jaar mijn vriendin Christel, met wie ik me onmiddellijk verloofde. Ik wist dat ik nog veel zou moeten reizen en het is inderdaad een drukke zomer geworden met tornooien in Las Vegas en een WK in Colombia. Daarna begon de interclubcompetitie in België en Nederland. In de tweede ronde werd ik zwaar geklopt door Merckx (Teletronika Schelle). Ik had er nochtans alles aan gedaan. Fysiek bereidde ik me voor met fietsen en zwemmen. Ik beloofde dat ik er zou staan en dat is er nu eindelijk uitgekomen", stelde Nelin, die in Bussum zijn derde Grand Prix wist te winnen.
Raymond Ceulemans hield nogmaals de Belgische eer hoog. Eerst diende hij wel wereldkampioen en interclubploegmaat Frédéric Caudron te kloppen om dan nogmaals ongelooflijk hard uit te halen tegen Komori (3-0 en 3.461 als gemiddelde). Tegen Zanetti was het bobijntje blijkbaar al net iets te veel afgerold.

.

Nu in het nieuws