"Waarom zouden wij niets halen tegen Moeskroen of Anderlecht?"

Print
Voorlaatste plaats van Geel zet wederoptredende Bruno Versavel niet aan tot wanhoop
BR>AALST - In een erg slechte wedstrijd op Aalst had Geel recht op een zesde gelijkspel, maar de mannen van Paul Put bleven met lege handen achter. Een voorlaatste plaats in de rangschikking is het gevolg. De wederoptredende Bruno Versavel wanhoopt niet: "Onze tweede helft was goed. Waarom zouden wij niets halen tegen Moeskroen of Anderlecht?"
Een puntendeling zou het meest logische resultaat geweest zijn na een wedstrijd die eerste klasse absoluut onwaardig was. Aalst werd zeer rijkelijk beloond voor een vertoon waarbij de ene helft van de toeschouwers moeite had om niet in slaap te sukkelen en de andere helft zich blauw ergerde aan het schabouwelijke spelniveau. Geel liet het vooral in de eerste helft afweten en verloor toen ook de wedstrijd. De wederoptredende Bruno Versavel stelde vast dat zijn ploeg te nerveus aan de wedstrijd begon.
"Waarom we met schrik begonnen, weet ik niet", zegt Versavel. "Die angst leidde wel tot veel dom balverlies. We gaven de ruimte helemaal weg aan Aalst en lieten ze teveel voetballen. We vergaten vooruit te denken en als blok op te schuiven. Op die manier kun je natuurlijk geen kansen afdwingen."
Na de rust had Geel recht op een punt. Enkele kansen werden echter niet verzilverd en een doelpunt van Zefilho werd afgekeurd. "Volgens mij was het een zuivere goal", aldus Versavel. "Maar daarmee wijzig je de beslissing van de scheidsrechter niet. Je kunt je er alleen even lastig in maken. Het belangrijkste is dat we in de tweede helft wel lef en durf hebben getoond en dat we erin geslaagd zijn om Aalst veertig minuten weg te drukken. Daar moeten we ons aan optrekken. Als we de eerste helft waren begonnen zoals de tweede, dan hadden we zeker een punt gepakt."
Ondertussen blijft het voor Geel wachten op die bevrijdende eerste zege. Versavel voelt echter nog geen onrust in de groep en is ervan overtuigd dat de rol van Geel in eerste klasse nog niet is uitgespeeld. Maar dan moet eerst de ploeg versterkt worden. Voorlopig blijft de zoektocht naar een extra aanvaller nog zonder resultaat. Met vier doelpunten in acht wedstrijden is dat de dringendste nood die Geel moet lenigen.
"We zitten nog volop in een groeiproces. Er is geen sprake van onrust of een mindere sfeer. We hebben een jonge groep die er altijd wil voor gaan. De eerste overwinning hangt volgens mij in de lucht. Maar dat er iets moet bijkomen, staat vast. De trainer weet dat ook en ik volg hem daar volledig in. Die versterking moet ons toelaten om uit elke speler het maximale rendement te halen."
Met wedstrijden tegen Moeskroen en Anderlecht voor de boeg staat de eerste seizoenszege van Geel allerminst vast. "Dat zijn uiteraard heel moeilijke matchen, maar het is precies naar dat soort ontmoetingen dat we relax kunnen toeleven. Lommel ging toch ook een punt halen in Anderlecht, niet? Bovendien is het in de wedstrijden tegen onze rechtstreekse concurrenten dat we de punten moeten pakken. En die moeten nog allemaal komen. Ik ben er zeker van dat dit Geel nog veel beter kan. We moeten ons optrekken aan onze tweede helft tegen Aalst. Dat is een basis waarop we kunnen voortbouwen."

.

Nu in het nieuws