Landskampioen Dragons komt op dreef

Hockey

J.B.

BR>

BRASSCHAAT -

Na de miskleun van vorige week bij Pingouin heeft landskampioen Dragons op eigen veld orde op zaken gezet tegen Orée. De Walen werden vlotjes met 3-0-cijfers huiswaarts gestuurd. Eric Van der Gracht maakte het verschil ten opzichte van vorige week. De Brasschaatse topschutter maakte de drie doelpunten.

Bij de rust was het nog 0-0. Dragons domineerde heel de eerste helft maar kwam niet tot scoren. Na de koffie was het wachten op het eerste Brasschaatse doelpunt. Dit kwam er na een kwartier van de stick van Van der Gracht. In de laatste twintig minuten dikte diezelfde Van der Gracht nog aan tot 3-0. De afwezigheid van kapitein Jean Willems werd prima opgevangen door een zeer enthousiast collectief.

"We zijn vertrokken voor dit seizoen", zo luidde het bij Dragons dat niet weinig fier is op het feit dat de club nu zes internationals telt. Naast Jean Willems, Sébastien Mommens, Eric Van der Gracht en Michel Kinnen werden nu ook Xavier Smilovici en Frédéric Collignon opgeroepen.

Herakles pakte thuis tegen Pingouin de tweede zege dit seizoen terwijl Beerschot op eigen veld de duimen moest tegen Leuven.