Twee op twee voor Peter Willemsens

Print
Elite zonder contract en beloften Stekene
BR>STEKENE - Na 30 kilometer viel de wedstrijd reeds in de definitieve plooi toen zes renners in de aanval gingen. Daarachter brak het peloton wel vaak in diverse stukken, maar geen enkele groep kreeg de kloof met de leiders dicht. De kopmannen bleven samen tot in de laatste kilometer. Toen ging Jan Van Immerseel onhoudbaar op weg naar de zege. Hij hield 20 meter voorsprong op Ludo Giesberts. Verder volgden Danny Van der Massen, Eddy Mariën, de Nederlander Fransse en Tim Vercauteren. Marc Laureys was meer dan twee minuten later de eerste achtervolger.
Elite zonder contract en beloften
VORST-LAAKDAL - Met enkele overtuigende lendenslagen spurtte Bjorn Leukemans zich naar de zege in een wedstrijd die vrij snel openbrak. Onder impuls van een hardwerkende Marc Patry zagen negen renners de kans schoon om vooraan de premies te verdelen. Aan dat liedje kwam een einde met een initiatief van Danny Dierckx, die de kopgroep tot 17 elementen wist uit te breiden. Ondanks het hoge tempo slaagde Kim Van Bouwel erin in de laatste ronde het hazenpad te kiezen. Samen met Danny Van Looy en Bjorn Leukemans mochten ze voor de bloemen spurten. Leukemans was een halve fietslengte sneller dan Van Looy en Kim Van Bouwel. Op 15 seconden was Patrick Laenen de snelste van de resterende kopgroep voor Danny Dierckx en Koen Herremans.
Elite zonder contract Haasdonk
HAASDONK - Ludo Giesberts en Yves Verlinden gingen na 15 kilometer in de aanval maar Steven De Cuyper bracht de groep terug. Giesberts, gestimuleerd door de 500 frank premie per doortocht, wilde van geen wijken weten en trok nog voor halfwedstrijd opnieuw aan de bel. Verlinden reageerde weer. Het duo reed rondenlang voor de rest uit maar werd op 25 kilometer van het einde weer gegrepen. Christophe Vercauteren probeerde dan eens solo maar de beslissing viel toen alweer Giesbers en Verlinden, nu met Guy Smet en Eddy Mariën, in de aanval gingen. In de laatste 10 kilometer liet Ludo Giesberts zijn gezellen in de steek. Hij pakte zijn veertigste overwinning. Smet werd afgescheiden tweede, Mariën spurtte zich derde voor Verlinden.
Juniores in Schoonaarde
SCHOONAARDE - Na 10 kilometer lag de wedstrijd reeds in de beslissende plooi met een aanval van dertien renners. De mannen van VC Deinze hadden liefst vijf renners in de kopgroep en dat was te merken. In de laatste 20 kilometer zonderden zich vijf renners af. Opnieuw had Deinze (drie man mee) het overwicht. Het was uiteindelijk Bill Vandererven die het haalde voor zijn ploegmakkers Kurt Niemgeerts en Francesco Planckaert. De Litouwer Vaitkus en Ward Rombauts vielen naast het podium.
Juniores Sint-Gillis-Waas
SINT-GILLIS-WAAS - De finale van de Giant Bikes Classic werd een fraaie bedoening met diverse aanvalspogingen in de eerste 30 kilometer. Kris Herremans, die samen met Sven De Kerpel aan de leiding stond in de tussenstand, forceerde samen met zijn ploegmakker Willem Helsen de beslissing toen hij op 40 kilometer van het einde in de aanval ging. Alleen Andy Landtsheer sprong mee. De andere favorieten voor de eindzege bleven zitten. De drie leiders, waarbij Landtsheer haast geen meter aan de leiding reed, bleven lang onder de 15 seconden hangen en leken bij het ingaan van de slotronde te worden gegrepen. Toch bleven ze voorop. In de spurt speelde Herremans niet mee. Hij was toch zeker van de eindzege. Willem Helsen haalde het uiteindelijk voor Landtsheer. Geert Steurs had zich nog afgezonderd en werd vierde. De groepsspurt voor de vijfde plaats ging naar Dimitri De Fauw.
Veldrijden
A-veldrit Moerbeke-Waas
MOERBEKE - "Ik had het gisteren in Oostende heel wat moeilijker. Daar kon ik pas halfwedstrijd de concurrentie van me af schudden. Hier wist ik dat ik meteen vooraan moest zitten. Het is hier altijd een snelle wedstrijd. Toen achter mij alle andere favorieten samenkwamen in een groep, wist ik dat ik zou winnen. Achter mij was blijkbaar niemand bereid om het initiatief te nemen", vertelde Peter Willemsens na zijn vierde zege van het seizoen, zijn tweede van het weekeinde.
Willemsens versnelde reeds na de eerste ronde en sloeg meteen een kloof. Achter hem kwam een groep van tien renners samen met Herijgers, Van de Sompel, Van Riet en Naessens. Het was echter de jonge Jan Verstraeten die reageerde en die in zijn eentje tussen dit peloton en leider Willemsens ging rijden. Verstraeten kreeg de kloof niet dicht, maar werd wel schitterend tweede. De achtervolgende groep brak pas in de voorlaatste ronde in twee stukken. We kregen een spurt met vijf renners voor de derde plaats. Paul Herijgers was de snelste voor Van de Sompel, Geert Lauwers en Pascal Van Riet.
A-veldrit Oostende
OOSTENDE - Peter Willemsens behaalde zaterdagnamiddag, ondanks een gemiste start, zijn derde overwinning van het seizoen. In de finale van de Oostendse A-cross reed de Kempenaar simpel weg van Ben Berden. "Een slechte loting zette me op de laatste rij", vertelde Willemsens achteraf.
Kersvers belofte Sven Vanthourenhout kwam als leider uit het startgewoel. Samen met Berden reed hij twee ronden aan de leiding. Dan moest hij ontkoppelen. Vanthourenhout bolde uiteindelijk als vijfde over de streep. Peter Willemsens peuterde ondertussen seconde na seconde af van zijn achterstand. "Ik dook als een van de laatsten het veld in. Snel oprukken had geen zin, dan zou ik mijn motor onnodig in het rood jagen. Daarom dat ik mijn wedstrijd rustig opbouwde."
Even voorbij halfweg sloot Willemsens vooraan aan. "Ik trok onmiddellijk resoluut in de aanval. Op de technische stroken moest Berden telkens het gat laten. Op de lange rechte stukken kwam hij weer aansluiten."
Tot een lekke band Berden in de laatste ronde definitief ko zette. Voor Peter Willemsens is Oostende niet bepaald een toevalstreffer. Ieder seizoen komt hij sterk uit de startblokken. "Vorig jaar reed ik negen overwinningen bij elkaar, maar in deze campagne wil ik meer bereiken: een WK-selectie."
B-veldrit Zwijndrecht
ZWIJNDRECHT - Bart Wellens is zich in enkele B-wedstrijden aan het klaarstomen voor het grote werk. In Zwijndrecht duldde hij het gezelschap van zijn vriend Tom Van Noppen, maar die kreeg in de tweede ronde al pech. Achter hem vormde zich een groepje met Jan Van Donink, maar dat kon Wellens nooit bedreigen. Van Donink behaalde wel de dichtste ereplaats.
Bij de nieuwelingen stond er weer geen maat op het meesterschap van Jef De Boeck. Bij de juniores was Pieter Ghyllebert de beste.

.

Nu in het nieuws