Berghmans houdt punt thuis

Print

Wilrijk 1

BR>

TK Meldert 1


WILRIJK - Het was even ogen uitwrijven bij het begin van de wedstrijd. Niet de thuisploeg maar de Oost-Vlamingen uit Meldert namen resoluut het initiatief, onder impuls van een gevaarlijke De Borger en een sterk spelende Pelenga. De verdediging kon de gaten aanvankelijk dichten, met de plaatselijke doelman in een hoofdrol. Toch moest hij zich eenmaal gewonnen geven, wanneer Pelenga totaal vrijstond om een hoekschop in te koppen. Aan de overzijde kon De Cat even voor wederwoord zorgen.
Een heel andere thuisploeg kwam na de rust uit de kleedkamers en kende onmiddellijk succes. Het was de inzet van een aantal pogingen van o.a. Hassenberg en Prins, terwijl tussenin Huygen aan de overzijde Berghmans nog eens tot een parade dwong.
Aan het uur ging ook Pelenga nog eens langs de lijn, maar hij werd door De Doncker letterlijk en figuurlijk in het hoekje gedreven. De spits van Meldert bleef trouwens doorlopend gevaarlijk op counter. Vlak voor het einde miste zijn schot het doel met slechts enkele centimeters. Wilrijk had zich ook niet onbetuigd gelaten. Het kreeg meer en meer ruimte en dat resulteerde wel in een poging van Prins en een gevaarlijke vrijschop van Lucidarme, maar niet meer in doelpunten.
Scheidsrechter: De Belder.
WILRIJK: Berghmans, Van Wemmel, De Doncker, Cools, Prins (61' Vercammen), Hassenberg, Lucidarme, De Cat, Mattheeussen (83' Vermeersch), De Coninck (78' Janssens), Van de Zande.
TK MELDERT: Everaert, Janssens, Hauben, Van Campenhout, Buyse, Valck (72' Meganck), Van den Broeck, De Vos, Huygen (67' Ben Nassar), De Borger, Pelenga.
Doelpunten: 23' Pelenga 0-1, 47' Van de Zande 1-1.

.

Nu in het nieuws