Pallieters veroveren punt

Beter Lyra scoort

Kurt Guldentops

BR>gelijkmaker via

dubieuze penalty

in felle slotfase

LIER -

Lyra blijft wachten op een eerste thuiszege. De Pallieters kregen tegen Willebroek nochtans ruim de gelegenheid om een eerste succes te wettigen, maar faalden in de afwerking. Een dubieuze strafschop bezorgde de thuisploeg uiteindelijk een duurbevochten punt.

Lyra 2

Willebroek 2

De late gelijkmaker zinderde in het bezoekende kamp nog lang na. Willebroek-trainer Lodewijckx was alvast niet te spreken over scheidsrechter Engels, die zijn ploeg van twee kostbare punten beroofde.

"Ik heb er geen enkele moeite mee om toe te geven dat Lyra de punten verdiende", brieste de bezoekende coach. "Ik gunde de spelers de zege. Maar het is onze fout niet dat de Pallieters doorlopend kansen misten. Ik had liever gezien dat rood-wit zelf voor de gelijkmaker zorgde en niet scheidsrechter Engels. Dit komt hard aan. Nogmaals, Lyra verdiende het punt, maar de wijze waarop doet pijn. Vergeet niet dat Claes een strafschopfout beging in de tweede helft."

Daarmee was de essentie ook gezegd. Lyra speelde gisteren lang geen slechte thuismatch, maar scoren bleek opnieuw een oeverloos probleem. Voor rust trof Van Looy al de lat en werd Van Veer onder vuur genomen door Derdin. Willebroek stelde daar twee kansen van Cornet tegenover.

Na de pauze leken de Lierenaars dan toch naar een eerste thuiszege te hollen. Het ontwikkelde druk en forceerde kansen langs Joos. Even voor het uur kopte Verstappen een hoekschop van diezelfde Joos binnen. De euforie in het thuiskamp was van korte duur. Eerst Schipper, nadien De Wachter knalden de mannen van Marc Ghys opnieuw in het verlies. Een strafschopfout van Claes op Van Brandt werd door scheidsrechter Engels weggewuifd. Diezelfde Engels zag in de slotminuut wel een penaltyfout op Van Looy en haalde op die manier een hoop bezoekende woede op zijn nek. Het was Van Looy zelf die gerechtigheid bracht vanop de stip.

Scheidsrechter:

Engels.

LYRA:

Claes, Van Hoof (82' Thys), Langmans, Moons, Derdin, Verstappen, Bormans, Van Herck, Leemans, Joos, Van Looy.

WILLEBROEK:

Van Veer, Hermans, De Wachter, Van Steenwinckel, Verdijck, Van Den Eede (66' Michiels), De Backer, Van Brandt (82' Wesse), Cornet, Kreydt, Schipper.

Doelpunten:

57' Verstappen 1-0, 59' Schipper 1-1, 75' De Wachter 1-2, 88' Van Looy (strafschop) 2-2.

Gele kaarten:

Joos, Hermans, Van Steenwinckel, Cornet.

Nu in het nieuws