Brasschaat voorbij Greys naar nieuwe landstitel

Print
Baseball
BR>ANTWERPEN - Na één jaar Namen is de landstitel weer bij Brasschaat terechtgekomen. De Braves versloegen zaterdag in het vijfde en beslissende duel tegenstander Greys met 15-17. Van een goede wedstrijd kon absoluut geen sprake zijn. Daarvoor waren de omstandigheden echt te slecht. Regen, wind, koude en een glibberig terrein zijn niet de ideale gegegevens voor een baseballer.
Toch werd netjes om 14u begonnen met Ryan Cobbs voor de thuisploeg en Peter Van Walraven voor de Braves op de heuvel. Maar zij geraakten niet echt op temperatuur waardoor er flink wat klappen vielen. De Greys begonnen het best met vooral de broertjes Verhaert, goed voor drie homeruns, aan het kanon, maar een beslissende kloof konden ze niet maken. In de zevende slagbeurt zorgde de piepjonge Geoffrey Kenis, uitblinker met zeven binnengeslagen punten, dan voor de ommekeer. Met alle bases bezet tilde hij een pitch van een vermoeide Cobbs over het hek. Brasschaat liet die voorsprong niet meer meer verloren gaan. Toch werd het in de laatste slagbeurt nog spannend. Peter Van Walraven zag de 10-17 voorsprong nog fors slinken, maar zijn vervanging door Joeri Loykens trok het jonge Brasschaatse team over de streep.
Voor Brasschaat-coach Steve Janssen, die weer als derde baseman optrad, werd het de eerste en (voorlopig) ook laatste titel. Hij trekt naar het Nederlandse Neptunus, dat gisteren ook nationaal kampioen werd, om er hoofd van de jeugdopleiding te worden.

.

Nu in het nieuws