"Iedereen begon nerveus te worden"

Print
Ronny Van Geneugden bezorgt Leekens en Lokeren deugddoende zege
BR>HARELBEKE - "De druk begon te wegen en iedereen begon nerveus te worden. Wij waren dringend aan een eerste zege toe", vertelde Ronny Van Geneugden na de winst bij Harelbeke. De Lokerse kapitein nam zondagnamiddag het voortouw. Met een reeks knappe assists en een doelpunt zorgde hij voor het eerste succes sinds Leekens hem opvolgde.
Lokeren haalde pas de bokshandschoen boven nadat het van Harelbeke vroeg in de wedstrijd een tikkie kreeg. Ronny Van Geneugden schreef de slappe start voor een stuk op rekening van de moordende druk. "In Lokeren begon iedereen licht nerveus te worden. We konden ons in Harelbeke geen nederlaag veroorloven. Integendeel, we wilden en moésten winnen. De schouderklopjes voor onze prestatie tegen Anderlecht waren best leuk, maar daar koop je per slot van rekening niks voor. Hoe het kwam dat Lokeren het na de vroege tegentreffer plots aanzienlijk beter deed? Tja, de achterstand was misschien de beste manier om de ploeg wakker te schudden. De ploeg stak moeiteloos een tandje bij. Dat stemt mij tevreden."
Zodra de zwart-gelen gechambreerd waren, werd opnieuw duidelijk hoe vaardig Lokeren het balletje rondtikt. Na de verschrikkelijke oorvijg die ze halfweg de eerste helft aan Harelbeke uitdeelden, liep het allemaal zo moeiteloos. Al was de West-Vlaamse eersteklasser een relatief gemakkelijke hindernis. "Ik heb nog niet het gevoel dat Lokeren zijn beste voetbal speelt, maar zeggen dat Harelbeke vandaag geen grond raakte vind ik overdreven. Ook vorige week lieten enkele mensen zich ontvallen dat we een zwak Anderlecht in de ogen hadden gekeken. Misschien is het sommigen ontgaan dat Lokeren weinig directe fouten maakte. Organisatorisch doen we het vrij aardig. Maar we creëren ook heel wat kansen. Akkoord, we spelen nog geen voetbal waar iedereen negentig minuten wild van is. Ook de afwerking kan nog een stuk beter. Belangrijk is dat de eerste overwinning binnen is en we er mentaal week na week op vooruit gaan. Op training wordt er hard gewerkt. Voetballen kunnen ze hier stuk voor stuk. We zijn nog niet waar we wezen moeten maar ik denk dat het moeilijkste achter de rug ligt."
"Ik denk dat het moeilijkste achter de rug ligt."
Ronny Van Geneugden
Georges Leekens stak zijn tevredenheid over de sterke wedstrijd van Ronny Van Geneugden niet onder stoelen of banken. Leekens toonde zich tevreden over de voortrekkersrol van zijn kapitein. Van Geneugden was er blij mee, maar tot een triomfantelijk kronkeltje in zijn stem leidde het niet. "Mooi compliment, maar de sleutel ligt simpel in het feit dat het Lokerse bestuur, door Georges Leekens binnen te halen, duidelijkheid schepte. De trainer is een stabiele factor voor jaren. Hij tekent voor iedereen strakke lijnen uit. De spelers weten waar ze zich aan moeten houden. Ze weten dat ze zich alleen met stevige prestaties in de ploeg kunnen spelen."

.

Nu in het nieuws