"Ik wist niet meer dat ik in Vegas was"

Print
Daniëlla Somers verliest voorbereidingskamp op WK
BR>LAS VEGAS - Gokken en verliezen in het walhalla van jackpots en roulettes. Dat is wat de Antwerpse wereldkampioene Daniëlla Somers in de Las Vegas Hilton al tweemaal overkwam. In 's werelds gokhoofdstad verloor ze vorige keer haar wereldtitel. Tegen Christy Martin stond die gelukkig niet op het spel, want in de vijfde ronde was het afgelopen.
Boksen
Zo'n zesduizend toeschouwers zagen hoe de 36-jarige Antwerpse tegen de vijf jaar jongere Martin moeizaam startte. De eerste twee rondes had Somers dan ook moeite om aan te klampen en in haar ritme te komen. Vanaf ronde drie leek dat toch te lukken en werd de kamp stilaan gelijkopgaand. In de vijfde ronde nam de Belgische meer initiatief, maar dat brak haar meteen zuur op. Een linkse directe werd direct gecounterd met een zware hoek waarvan ze ook na acht tellen zichtbaar nog niet hersteld was.
Vreugde bij Martin die haar 38ste zege op 42 kampen boekte en weer een titelkamp in zicht krijgt, ontgoocheling bij Somers nu die een derde nederlaag op 'slechts' twaalf kampen telt.
"Ik ben ontgoocheld omdat ik voelde dat er nog heel wat inzat. Ik werd altijd beschouwd als de pipo die eens tegen de grote vedette ging boksen, maar zo groot was het verschil uiteindelijk niet", recapituleerde Somers van op haar hotelkamer. "Maar het was logisch dat de kamp stilgelegd werd. Ik wist even niet dat ik in Vegas was. Toen de ringarts me op een stoeltje zette, zei ik: ga weg, ik moet nog boksen. Al bij al ben ik tevreden. Als ik het anders had aangepakt, als ik me langer had kunnen voorbereiden, als ... ik mijn hoofd had weggetrokken was die stoot langszij gegaan, zei mijn zoontje. Als ja, als."
Net als voor haar WK in mei tegen Leah Mellinger verliest Somers dus haar voorbereidingskamp op het wereldkampioenschap. Dat vindt plaats op 21 november, tegen de Nederlandse Corinne Geeris. Dit voorjaar bleek de Puertoricaanse Belinda Laracuente het struikelblok. "Te slecht gescout", zo bleek nadien het excuus. Het excuus voor deze nederlaag tegen Martin kunnen we zelf wel verzinnen: te hoog gegrepen als tune-up fight. Dit soort kampen staan op zich en bij voorkeur niet vlak voor een WK.

.

Nu in het nieuws