D06 S13

Jacky Kempenaers ontbrak in de topper Antwerpen-Lennik. Zijn dochter was het slachtoffer van een verkeersongeval en vecht voor haar leven.
BR> Tim Joosen viel in de wedstrijd Antwerpen-Lennik in de vierde set gekwetst uit. Hij verzwikte zijn enkel en herviel in zijn oude blessure (verrokken enkelligamenten). "Ik hoop dat het niet te ernstig is, want telkens opnieuw revalideren en terugvachten valt me zwaar," aldus Joosen.
Koen Baeyens (Everbeur) verzwikte op training zijn voet en diende tegen Roeselare met een inspuiting te spelen. Op die manier kon Everbeur dan toch voor het eerste volledig aantreden.
Kokaz Kontich kon in de partij voor de Beker van België geen beroep doen op spelverdeler Van Heyste. Koen Lefever deed op die manier zijn debuut in divisie. Aanvankelijk met succes, want Kokaz won met 25-23 de eerste set tegen het één reeks hoger gerangschikte Hemelveerdegem. In de volgende sets deed de thuisploeg nog goed mee, maar het kende telkens een zwak moment. Hemelveerdegem profiteerde hier maximaal van om met 17-25, 22-25 en 20-25 de zaak naar zijn hand te zetten.
Boechoutse vatte zijn bekerpartij tegen Leefdaal aan met één uur vertraging omwille van een lek in het dak. Cares bleef vrijwel heel de match aan de bank gekluisterd door een voetblessure. Alleen in de derde set gebruikte coach Roef hem samen met Marinus om de scheve situatie recht te zetten, maar dat lukte niet. Al bij al lieten de Antwerpenaren toch een sterke indruk (25-13, 25-21, 21-25, 25-19).
Breendonk kwam nooit in de problemen tegen het Waalse Arsimont. Bij de thuisploeg hield Praets heel de match zijn trainingspak aan, maar voor de rest mocht iedereen een keertje invallen. Het bracht de overtuigende zege nooit in gevaar (25-13, 25-19, 25-16).
De meisjes van Lint begonnen sterk serverend tegen reeksgenoot Aalter. Lint pakte de eerste set met 25-20, maar liet dan de teugels vieren. Aalter drong zijn snelle spel op en liet Lint nadien ter plaatse trappelen. De bezoeksters gingen verdiend met de zege aan de haal (17-25, 17-25, 16-25).

.

Nu in het nieuws