"Ontzettend blij voor Wauters"

TOURS -

Ooit al acht bezwete renners de polonaise zien dansen? Wat Rabobank gisteren in de late namiddag aan de streep in Tours opvoerde kwam verdacht dicht in de buurt. Zeven ploegmaats van Marc Wauters kwamen seconden na de Limburger over de finish geflitst en vielen de man uit Genenbos met zijn allen prompt om de hals, kopman Michael Boogerd voorop.

G.V.

BR>"Toch schitterend dat dit uitgerekend een man als Marc Wauters overkomt", straalde 's werelds nummer twee. "Die jongen heeft zoveel voor ons gedaan, dan ben je wàt blij dat je iets kan terugdoen voor al het werk dat hij steeds in onze dienst verzet. Drie

rondjes

winnen zoals hij dat eerder dit seizoen deed is mooi, maar een wereldbekerwedstrijd? Dit is pas echt klasse, dat meen ik."

Voor de wedstrijd sprak Rabobank met Mapei af

om alles op de kant te gooien

, om in waaiers te gaan fietsen. Pakweg vijftig renners hadden door wat er gebeurde, de rest kon meteen richting douche lonken. "In de finale gingen we beurtelings aanvallen", aldus Boogerd. "Wauters ging eerst, wij stopten achteraan af. Echt, ik ben ontzettend gelukkig dat Marc, een goeie gast, het kon afmaken."

Nu in het nieuws