Lierse wil Huysegems tegen Standard

GENK -

Lierse ziet deze week behoorlijk wat spelers voor interland-verplichtingen vertrekken. Shekiladze werd opgeroepen voor Georgië. Van Meir maakt zondag allicht zijn wederoptreden bij de Rode Duivels tegen Engeland en het vijftal Somers-Daems-Hoefkens-Cavens-De Keyser trekt met de Belgische Beloften naar Tsjechië voor de belangrijke interland van vrijdag.

L.D.R.

BR>Ook drie -18-jarigen uit de Lierse A-kern, Huysegems, Struyven en Van De Cauter, werden opgeroepen voor drie interlands op zaterdag 9, maandag 11 en woensdag 13 oktober. Voor Struyven en Van De Cauter vormt dat geen probleem. Alleen Stein Huysegems wil Lierse niet voor die hele periode kwijt. Vooral dan omdat geel-zwart op 13 oktober in competitieverband tegen Standard speelt. Daarom zal Lierse de KBVB vragen Huysegems enkel zaterdag te laten spelen, zodat hij begin volgende week weer gewoon met de A-kern naar de wedstrijd tegen Standard kan toeleven.

Mitrovic niet naar Westerlo

BRUGGE -

Dalibor Mitrovic heeft Club Brugge gevraagd om niet aan Westerlo uitgeleend te worden. Daarmee is de lang aanslepende transfersoap van de Servische aanvaller voorlopig van de baan.

Jancula te duur voor Beveren

BEVEREN -

Beveren zou graag de Slovaakse spits Tibor Jancula terug naar de Freethiel halen. Maar voorlopig is de spits van Bratislava wegens te hoge persoonlijke eisen geen haalbare kaart voor Beveren.

Van AKA kwam er geen nieuws meer over een mogelijke samenwerking met Perugia. Beveren zet dan ook een definitief punt acher de Italiaanse hoop op een financiële injectie en versterking. Voorzitter Van Hoof verwacht nu alle heil van het samenwerkingsplatform BeVoLo (Beveren-Voetbal-Linkeroever) om de club terug op het goede spoor te zetten.

Secretaris Marc Pinson zou in opvolging van Kris Rottier de nieuwe PR-verantwoordelijke van de club worden.

Woensdag voorverkoop Bologna

ANDERLECHT -

Woensdag begint al de voorverkoop voor de topper Anderlecht - Bologna van 21 oktober. De abonnees krijgen voorrang voor de heenmatch in de tweede ronde van de UEFA-cup. Supporters zonder abonnement kunnen op een latere datum de overblijvende tickets kopen.

Bologna won dit weekeinde met 2-0 van Lecce.

Dopingcontrole in Mechelen

MECHELEN -

Na de wedstrijd KV Mechelen-Sint-Truiden hielden controleurs van de Vlaamse gemeenschap een dopingcontrole. Bij KV Mechelen moesten Joris Van Van Hout, Tom Peeters en Sammy Greven zich aanbieden. Voor Sint-Truiden waren dat Patrick Teppers, Peter Delorge en Kurt Mertens.

Gent oefent tegen Le Havre

GENT -

AA Gent oefent woensdagavond tegen de Franse eersteklasser Le Havre. De aftrap is om halfzeven. De houders van een abonnement mogen gratis binnen. Voor de overigen is er één inkomprijs. Voor 300 frank mag je zitten of staan waar er plaats is.

Portsmouth wil Harald Meyssen

AALST -

Harald Meyssen geniet belangstelling vanuit Engeland. Een delegatie van Portsmouth volgde gisteren de prestatie van de Limburger in het treffen tegen Geel. Van Hoyweghen moest forfait geven voor de partij tegen de Kempenaars nadat hij op training in een kopduel een oogletsel had opgelopen.

Derde geel voor Teppers

MECHELEN -

Patrick Teppers loopt er volgende week woensdag niet bij tegen Westerlo. Hij liep in Mechelen tegen een domme derde gele kaart aan. Teppers protesteerde net iets te heftig na de Mechelse winning-goal. "Die vrije trap waaruit het laatste doelpunt voortkomt, had er helemaal niet mogen komen," aldus Teppers. "Hij kwam er na een inworp, die echter duidelijk voor ons was. Dat ben ik de grensrechter nog eens duidelijk gaan maken. Het is stom dat we hier nog een punt prijsgeven. Voor de rust hadden we de klus moeten afmaken."

Lommel oefent tegen RKC

LOMMEL -

Volgend weekend is er geen competitievoetbal omwille van de interland Engeland-België. Lommel zal van de gelegenheid gebruik maken om op vrijdagavond vriendschappelijk tegen het RKC Waalwijk van Maartens Schops te spelen. De match wordt gespeeld op het veld van RKC, aftrap om 19.30u.

Rudonja klaar voor interland

MECHELEN -

Mladen Rudonja speelde vrijdagavond vijfenveertig minuten met de invallers, die makkelijk met 3-0 wonnen. Topfit is

Rudi

nog niet, maar dat neemt niet weg dat hij afreist naar Slovenië voor de cruciale interland tegen Griekenland.

Kurt Mertens: laatste seizoen

MECHELEN -

Poll Peters koos voor de uitmatch in Mechelen voor een meer behoudende aanpak. Verdediger Lenglois keerde terug uit schorsing ten nadele van spits Kurt Mertens. Die viel in even na rust, maar moest op de rechterflank postvatten. Duidelijk tegen zijn zin. "Ik moest in eerste instantie mijn tegenstrever afstoppen, al de rest was meegenomen. Maar ik ben al heel mijn leven spits, ik zal ook altijd een spits blijven. Het is niet de eerste keer dat ik op rechts moet spelen. Ik heb er al genoeg over gepraat met de trainer, dat helpt niet. Hij heeft duidelijk geen vertrouwen in mijn kwaliteiten als aanvaller, ik trek daar mijn conclusies uit op het einde van het seizoen."

Gudjonssons in nationale ploeg

REYKJAVIK -

Bjarni en Eidur Gudjohnsson, het Ijslandse duo van Racing Genk, zijn door bondscoach Gudjon Thordarsson opgeroepen voor de nationale ploeg. De IJslanders spelen zaterdag hun laatste wedstrijd in de voorronde van EURO 2000 in Parijs (Stade de France) tegen Frankrijk.

Blessure voor Siljanoski

DEURNE -

Dragan Siljanoski moest bij de opwarming voor de wedstrijd tegen RWDM afhaken met een blessure aan de adductoren. "Op aanraden van de kinesisten namen we geen enkel risico", aldus Van Acker. "We willen Siljanoski geen drie of vier weken missen." Zestiende man Jonas De Roeck kwam door de blessure van de Macedoniër in de basis terecht.

Wedstrijden Nissan Cup

BRUSSEL -

Woensdagavond 6 oktober worden er twee wedstrijden gespeeld om de Nissan Cup; Antwerp - Moeskroen en Kortrijk - Anderlecht. Beide partijen vangen aan om 20.00 uur.