Historische nederlaag voor United

Chelsea 5

BR>

Manchester United 0


ANTWERPEN - Manchester United is leider af in de Engelse Premier League. De landskampioen kreeg gisteren forfaitcijfers aangesmeerd van Chelsea, dat naar een eerste titel lonkt sinds 1955. Voor United was het de zwaarste nederlaag in drie jaar tijd. Leeds United zwaait nu de scepter in de Premier League.
Manchester had de nederlaag te wijten aan een ruim gamma van defensieve fouten en moest al in de eerste minuut achter de feiten aanhollen. Poyet profiteerde van een mistasten van Taibi om de score te openen. Op het kwartier was de match gespeeld, wanneer Chris Sutton zijn eerste competitiegoal tegen de touwen mepte. United, dat dinsdag nog succesvol de remonte inzette tegen Marseille, kreeg nu geen voet meer aan de grond. Nicky Butt mocht zelfs nog vroegtijdig naar de kant na een opstootje met Dennis Wise.
Na rust liep het zowaar nog meer fout voor de fiere groep van Alex Ferguson. Opnieuw Poyet dikte verder aan. Berg, die ook tegen Marseille aan de basis lag van het tegendoelpunt, maakte met een own-goal zijn zwarte week compleet. Chelsea joeg forfaitcijfers na en kreeg zijn zin langs Jody Morris.
Voor Chelsea, dat nog geregeld met een zesde goel flirtte, was het de eerste thuiszege tegen United in zes jaar tijd. United daarentegen slikte zijn eerste verlies in dertig competitiematchen en zijn zwaarste nederlaag sinds oktober 1996. Toen verloor Manchester met identieke cijfers bij Newcastle.
De Engelse pers was na de feiten vooral niet mals voor doelman Taibi, die volgens de Engelse persjongens stilaan een persoonlijke video met individuele bloopers kan voorleggen. Alex Ferguson wou de schuld niet in de schoenen van één man schuiven en pleitte een collectieve off-day.
"Niettemin blijft deze nederlaag ontoelaatbaar. Het is ongelofelijk hoe we in een topper afgaan. Ik verwacht dringend een reactie van mijn spelers. Ook dinsdag wonnen we slechts met de hakken over de sloot. Het moet gewoon beter."
Scheidsrechter: Gallagher.
Toeschouwers: 34.909.
CHELSEA: De Goey, Ferrer, Hogh, Leboeuf, Babayaro, Petrescu (77' Le Saux), Wise, Deschamps, Poyet, Sutton, Zola (69' Flo).
MANCHESTER UNITED: Taibi, Irwin, Berg, Stam, Silvestre, Beckham (65' Solskjaer), Butt, Scholes (65' Sheringham), Neville, Yorke, Cole (65' Wilson).
Doelpunten: 1' Poyet 1-0, 16' Sutton 2-0, 54' Poyet 3-0, 59' Berg (own-goal) 4-0, 81' Morris 5-0.
Gele kaarten: Wise, Deschamps, Scholes.
Rode kaarten: 23' Butt.

.

Nu in het nieuws