D05 S06 kortjes

Duitsland

BR>* Schalke 04 pakte verdiend een punt tegen Bayern München. Marc Wilmots bracht de thuisploeg op voorsprong, maar Stefan Effenberg dompelde een uitverkocht Parkstadion in de slotminuut in rouw. Schalke had Van Kerckhoven en Wilmots in de basis lopen. Goossens viel pas in de slotminuut in.
* Bielefeld, met Jacky Peeters in de basis, leed een forfaitnederlaag op het veld van 1860 München.
* Leverkusen-trainer Christoph Daum vierde zijn 350ste Bundesliga-match in mineur. Daum verloor op het veld van Wolfsburg en zakt met Leverkusen dieper in de tabel weg.
* Dortmund blijft bovenaan na een vlotte zege tegen Hansa Rostock. Rebel Victor Ikpeba bedankte met twee goals.

Engeland


* Huddersfield, de werkgever van Nico Vaesen, won in de Engelse tweede klasse met ruime cijfers van Sheffield United, de club van Davy Gysbrechts.

Frankrijk


* Troyes verloor met Pascal Renier bij nieuwkomer Sedan (2-1), dat zaterdag voor het eerst in 34 jaar aan de leiding prijkte.
* Le Havre, de club van Miceli, plukte de volle buit weg in de thuismatch tegen Montpellier. Metz en Danny Boffin pakten een punt bij Marseille. Twee Italiaanse goals (Ravanelli en Padovano) bepaalden het eindresultaat.

Italië


* Luis Oliveira blijft met Cagliari wachten op een eerste zege. Zaterdag bleef Cagliari op een gelijkspel steken tegen Torino. Lulugol speelde de ganse match.
* Bij Udinese bleven Renard en Genaux een ganse match op de bank gekluisterd.
* Bologna, de Europese tegenstrever van Anderlecht, versloeg Lecce met 2-0. Fontolan en Signori scoorden de doelpunten. Parma, de club van Johan Walem, won ruim van Verona. Amoroso, Ortega en Crespo scoorden.
* Fiorentina leed tegen AS Roma zijn eerste thuisnederlaag sinds januari 1998.

Nederland


* Veel Belgische goals in Nederland. Bob Peeters scoorde gisteren van op de stip tegen Utrecht (1-2). De Graef stond aan het kanon voor RKC, dat opnieuw een zege boekte tegen De Graafschap. De Witte was aan het feest met Twente tegen Den Bosch en tekende voor de openingsgoal.
* Kris Mampaey moest gisteren zes goals slikken met Willem II, dat 3-6 verloor tegen Ajax.

Spanje


* Erwin Lemmens kwam met Santander niet verder dan een gelijkspel tegen Vallecano.
* Barcelona blijft bovenaan na een 0-2 zege tegen Valladolid. Kluivert en Rivaldo scoorden.

Zwitserland


* FC Zürich verloor thuis met 1-3 van Sankt-Gallen. De killers van Lierse blijven diep in de kelder van het klassement hangen, als derde laatste.

.

Nu in het nieuws