PSV tussen treuren en vieren

FRAPPANT

BR>EINDHOVEN - Hoe stroef het ook mag verlopen voor PSV Eindhoven in de Champions League, des te vlotter wandelen de Eindhovenaars doorheen de KPN-Telecompetitie. Vorige week nog werd Willem II met zware 6-1 cijfers ingeblikt, zaterdag kreeg Sparta er liefst zeven om de oren in het Philips-stadion. Een schril contrast dus met de Champions League, waarin de mannen van Eric Gerets na drie speeldagen vrede moeten nemen met één punt.
Dinsdag nog hekelde ene Johan Cruijff de aanpak van PSV Eindhoven in de Champions League. De mannen van Eric Gerets bakten er niets van tegen een niet eens sterk presterend Glasgow Rangers. Kommer en kwel dus in Europa, maar in de vaderlandse competitie dobberde PSV moeiteloos naar een zesde competitiezege in evenveel matchen. Zaterdag kreeg Sparta er zeven om de oren. Van Nistelrooy produceerde drie goals. Ook Luc Nilis scoorde. Met één match minder gespeeld dan de eeuwige rivalen Ajax en Feyenoord prijkt PSV Eindhoven bovenaan de tabel. In zes matchen scoorden de Eindhovenaars intussen 27 keer.
"Ik wil er niet te veel over kwijt", was de conclusie van Eric Gerets. "Vaak merk je dat het na een Europese match fout loopt in de competitie. Bij ons is het net anders. We speelden opnieuw fris en aanvallend voetbal, wat ons in de Champions League niet lukte. Maar ik wil niemand wat verwijten. In Europa moeten we wellicht de handdoek gooien, maar in de vaderlandse competitie blijkt iedereen problemen te hebben met ons."

.

Nu in het nieuws