Blijlevens en Voskamp naar Polti

Print
TOURS - Bart Voskamp verkast samen met maatje Jeroen Blijlevens naar Polti. De Nederlander legde een aanbieding van het Deense Jack & Jones naast zich neer en fietst voor de volgende twee jaar in Italiaanse loondienst.
BR>

Jean-Luc Vandenbroucke zegt personeel op


TOURS - De mecaniciens, de verzorgers en de assistent-ploegleiding van Lotto-Mobistar kregen vorige week een opzegbrief in de bus. Daarmee wil ploegleider Jean-Luc Vandenbroucke zich wapenen voor het geval hij zijn functie volgend jaar niet verlengd ziet (VdB's lot is als sportieve leider van het team is rechtstreeks verbonden met het aanbrengen van een belangrijke co-sponsor, nvdr). De service cours (het materieelcentrum) van de ploeg van de Nationale Loterij verhuist alvast van Moeskroen - VdB's thuisbasis - naar het Brusselse Jette.

Theunis en Schoonacker naar Vlaanderen 2002


TOURS - Beloften Wesley Theunis en Jehudi Schoonacker tekenen vandaag een overeenkomst van één jaar met Vlaanderen 2002. Het duo volgt de voetstappen van Geoffrey Demeyere en Björn Leukemans, die al eerder met de ploeg van de Vlaamse Gemeenschap in zee gingen.

Ville de Charleroi gaat door


TOURS - Ploegleider Didier Paindavaine blijft ook volgend jaar met een profploeg in het peloton. Hoofdsponsor Home Market stopt, maar de Waal gaat verder scheep met RDM, een co-sponsor die het budget voor volgend jaar optrekt. Capelle wordt in 2000 als kopman uitgespeeld, de Belg krijgt onder meer de Fransen Pillon, Cueff en Cali aan zijn zijde.

Sleutelbeenbreuk voor Cretskens


TOURS - Wilfried Cretskens houdt een sleutelbeenbreuk over aan de 93ste editie van Parijs - Tours. De renner van Vlaanderen 2002 sloeg al tijdens het eerste wedstrijduur zwaar tegen de grond, liep een schone breuk van het rechtersleutelbeen op en werd weggebracht naar het ziekenhuis van Châteaudun.

Gorik Gardeyn wint bij beloften


TOURS - Gorik Gardeyn, een 19-jarige eerstejaarsbelofte uit Egem, won gisteren Parijs - Tours voor beloften. De voormalige kampioen bij de nieuwelingen - dit jaar al aan negen zeges toe - haalde zijn slag thuis in een spurt met vijf. Staf Scheirlinckx, Gardeyns ploegmaat bij de Kortrijkse Groeningespurters, eindigde als vijfde.

Tchmil loopt uit in Wereldbeker


TOURS - Andreï Tchmil reed in Parijs - Tours vooral defensief. Het legde de Belg geen windeieren. De Lotto-kopman volgde Boogerd en Vandenbroucke - de nummers twee en drie in de tussenstand - op de voet, en vloerde beide heren nadien in de finale spurt.
Tchmil heeft, wat de eindzege in de Wereldbeker betreft, zijn lot nu in eigen handen. Als de Belg in de Ronde van Lombardije als derde eindigt, kunnen Boogerd en Vandenbroucke hem niet meer achterhalen.

Brochard naar Jean Delatour


TOURS - Laurent Brochard maakt vandaag een einde aan een golf van speculaties die Frankrijk al een tijdje bezighoudt. De voormalige wereldkampioen verlaat Festina en zet straks zijn handtekening onder een overeenkomst die hem aan de nieuwe Franse Jean Delatour-ploeg verbindt.

.

Nu in het nieuws