Belgen verpulveren twee wereldrecords

Print
Reddend zwemmen
BR>ANTWERPEN - De derde en laatste dag van het Europees kampioenschap reddend zwemmen is weer een overdonderend succes geworden voor de Belgische delegatie. Op vrijdag veroverden onze beste redders en redsters al vijf medailles en een wereldrecord. Gisteren deden ze daar na vier eremetalen bij. Cédric Bavay stak het vuur aan de lont, want hij behaalde zilver in de eerste race van de dag, de 100m combiné. Géraldine Caprasse was de tweede landgenote op het podium, want zij tikte als tweede aan op de 100m popredden met vinnen en torpedoboei.
Toen moest het Belgisch feestje evenwel nog beginnen, want Hans Bijlemans tikte op datzelfde nummer als eerste aan bij de mannen. Goud dus, maar de Mollenaar vestigde tevens een nieuw wereldrecord. Bij al dat succes mocht de meisjesploeg natuurlijk niet achterblijven en zij zetten dan ook het orgelpunt op het laatste nummer, de 4X50m aflossing met torpedoboei. Zij hadden vooraf aangekondigd een gooi te willen doen naar het wereldrecord en daar zijn Sandra Harthoorn (Mol), Martine Engelen (Turnhout), Aurelie Goffin en Géraldine Caprassa ook in geslaagd. Ze verbeterden de oude besttijd met maar liefst twee en een halve seconde.
De Belgische meisjes kwamen hun belofte dus na en Martine Engelen was dan ook in de wolken. "Dit geeft werkelijk een fantastisch gevoel", aldus de Turnhoutse. Alles ging gewoon perfect en dit is werkelijk een tijd, waar we alleen maar van durfden te dromen. Dit record is zelfs zo scherp, dat het ongetwijfeld nog jaren zal standhouden." Ook Sandra Harthoorn kon haar emoties nu de vrije loop laten gaan. "Hier hebben we echt lang op gewacht en de ontlading is dan ook groot. Na de ontgoocheling van vrijdag hebben we op de best denkbare manier weerwraak genomen op de Nederlanders."

.

Nu in het nieuws