"Dit vind ik gemeen"

Tennis
BR>MUNCHEN - Kleine zusjes zijn gemeen. Venus Williams kan het weten. De Amerikaanse krachtpatster verloor de finale van de prestigieuze en poenerige Grand Slam Cup in München van zusje Serena. In Sister Act IV was het pas de eerste keer dat de oudste Williams het aflegde tegen de jongste. Venus zei na afloop dat ze de 6-1, 3-6, 6-3 nederlaag maar gemeen vond van Serena.
De toeschouwers vonden het prachtig. Gemeen vonden zij de harde opslagen van de Brit Greg Rusedski, die in de mannenfinale hun lieveling Tommy Haas van de baan serveerde: 6-3, 6-4, 6-7, 7-6.
De 18-jarige Serena komt steeds meer uit de schaduw van zus Venus. Ze is op dit moment zelfs de beste van de twee. Na de indrukwekkende zege bij de US Open won ze ook het familieduel in München. In kracht doet ze weinig onder voor Venus. In de halve eindstrijd sloegen ze eenvoudig te hard voor Martina Hingis en Lindsay Davenport, de enige twee speelsters die (nog) boven hen staan op de wereldranglijst. "Misschien kopen we wel samen een auto", zei winnares Serena, die ondanks haar astronomische inkomsten als zeer spaarzaam bekend staat.
Rusedski produceerde in de mannenfinale 29 aces tegen Haas. Vaak van 220 kilometer per uur. De Duitse jongeling had zich de hele week een waardig opvolger van de gestopte held Boris Becker getoond, maar kon tegen dat geweld niet op. "Ik heb alles geprobeerd, maar tegen die service had ik geen kans", aldus de gefrustreerde Haas. Even leek de wedstrijd te keren toen hij na twee verloren sets de derde in een tie-break pakte. Rusedski hield het duel net op tijd onder controle en greep na bijna drie uur de winst.

.

Nu in het nieuws